Βραζιλία: Φιέστα μίσους από ακροδεξιούς που εμποδίζουν άμβλωση σε 10χρονο κορίτσι που είχε βιαστεί [vid]

Μοιραστείτε το:

Ένα δεκάχρονο κορίτσι στη Βραζιλία, βιάζεται συστηματικά από την ηλικία των έξι από τον θείο της. Στις 7 Αυγούστου πηγαίνει στο νοσοκομείο καθώς παραπονιέται για έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι είναι έγκυος, αλλά αρνούνται να της κάνουν άμβλωση, όπως ζήτησε, «φωνάζοντας, με τα μάτια κόκκινα από το κλάμα και κρατώντας αγκαλιά ένα λούτρινο αρκουδάκι». Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της κυβέρνησης, που θεώρησε θεμιτή και νόμιμη τη στάση των γιατρών, η άμβλωση διατάχθηκε με πρωτοφανή δικαστική εντολή ώστε να μη γίνει το παιδί καταναγκαστικά μητέρα.

Διατάσσοντας την άμβλωση ο δικαστής, Μορέιρα Φερνάντες, εξήγησε πως έλαβε υπόψη του την επιθυμία του παιδιού να μη συνεχίσει την κύηση. Όπως δήλωσε, «η βούληση του κοριτσιού είναι κυρίαρχη έστω και αν θεωρείται ανίκανη προς λήψη αποφάσεων λόγω ηλικίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Βραζιλία ισχύουν αυστηροί νόμοι για το θέμα των εκτρώσεων, ωστόσο σε περιπτώσεις που πρόκειται για θύματα βιασμού και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο, οι εκτρώσεις επιτρέπονται.

Παρά το αδιανόητο βίωμα της, το μικρό κορίτσι έξω από το νοσοκομείο είχε να αντιμετωπίσει ομάδες ακροδεξιών, που περικύκλωσαν το κτίριο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η έκτρωση. Μισαλλόδοξοι πολέμιοι της άμβλωσης φώναζαν «δολοφόνους» προς το θύμα βιασμού και το ιατρικό προσωπικό, ενώ προσπάθησαν ακόμη και να εισβάλουν στο νοσοκομείο, συνοδεία και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Τελικά απωθήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Η φιέστα μίσους διοργανώθηκε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του κοριτσιού και του νοσοκομείου από την Sara Fernanda Giromini, ένθερμη οπαδό του Μπολσονάρου και των πολιτικών του, η οποία ηγείται μιας ομάδας με το όνομα «Brazil’s 300». Στο παρελθόν έχει συλληφθεί με την κατηγορία ότι συγκέντρωνε χρήματα για αντιδημοκρατικές ενέργειες που απειλούσαν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Σύμφωνα με το BBC αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για υποκίνηση βίας, ενώ με απόφαση εισαγγελέα ζητήθηκε από τις πλατφόρμες Google, Twitter και Facebook να αφαιρεθούν οι αναρτήσεις που στοχοποιούσαν την ανήλικη.

Το παιδί, υπό την προστασία όσων το συνόδευαν, κατάφερε να μπει στο κτίριο από πλαϊνή πόρτα, ενώ για την μεταφορά της τοποθετήθηκε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου. Στο πλευρό της είχε δεκάδες φεμινίστριες που χρησιμοποίησαν τα σώματα τους προκειμένου να φτιάξουν μια ασπίδα και να προστατεύσουν το νοσοκομείο από τις επιθέσεις. Η έκτρωση έγινε την Κυριακή, την ώρα που η υπουργός Γυναικών και ευαγγελική ιεροκήρυκας Νταμάρες Αλβες, είχε καλέσει τους «ευσεβείς» να προσευχηθούν για να αποτραπεί το «έγκλημα». Το «έγκλημα» του να κάνει άμβλωση ένα δεκάχρονο κορίτσι που βίαζε ο θείος της.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ