Σχολεία Μάσκα: Στον εισαγγελέα 30 άτομα των ομάδων «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Μοιραστείτε το:

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από μερικές  ημέρες, όταν εντοπίστηκε η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων- με τη μια να απενεργοποιείται την Τετάρτη και τις άλλες δύο να παραμένουν. Η κίνηση αυτή εξελίχθηκε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Μετά από καταγγελίες πολιτών, η ΔΗΕ συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα. Στις ομάδες συμμετέχουν τουλάχιστον 25.000 γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Σχολεία Μάσκα: Δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ομάδα στο Facebook

Το εν λόγω γκρουπ, υπό τον τίτλο: «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!», συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μέρες χιλιάδες ανθρώπους που συσπειρώνονται και -χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο- επιχειρούν να κάνουν… αντάρτικο κατά της μάσκας στα σχολεία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους και άλλων.

Διαστάσεις κινήματος…

Παρά τις διαβεβαιώσεις ειδικών επιστημόνων, αλλά και πολλών παιδιάτρων, μια ευάριθμη ομάδα γονέων κατά πώς φαίνεται έχει τη δική της άποψη και μέσω των social media επιχειρεί να στήσει σκηνικό αντίστασης στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω γκρουπ δημιουργήθηκε την περασμένη Τρίτη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου (με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας) και αριθμεί χιλιάδες μέλη.

Το γκρουπ δεν βασίζεται σε απολύτως κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που αναρτώνται ουδόλως στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αντιθέτως βρίθουν από παραδοξολογίες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι γονείς προαναγγέλλουν ακόμα και βία από τα παιδιά τους προς άλλα παιδιά που θα φοράνε μάσκα…

Ιδού ένα σχετικό παράδειγμα

Στο γκρουπ αυτό συσπειρώνονται γονείς που υποστηρίζουν ότι προτιμούν το παιδί τους να χάσει τη σχολική χρονιά και να μην πάει καθόλου στο σχολείο. Τα μέλη του γκρουπ εκφράζονται επιθετικά εναντίον του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου, κάτι που έχει καταρριφθεί από πολλούς επιστήμονες.

Παράλληλα ίδια ώρα, συγκεντρώνουν υπογραφές μέσω του Avaaz προκειμένου να απαγορευτεί η χρήση μάσκας στα σχολεία.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ