Mόρια επεισόδια: Επτά συλλήψεις – Αναζητούνται ακόμη πέντε

Μοιραστείτε το:

Συνελήφθησαν επτά άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες μεταξύ αστυνομικών και ομάδας ατόμων που ζητά το κλείσιμο του ΚΥΤ στη Λέσβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη πέντε άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν αφότου αποχώρησε από το ΚΥΤ στη Μόρια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και κατοίκων της περιοχής σημειώθηκαν σημειώθηκαν όταν ομάδα κατοίκων συγκεντρώθηκε στην διασταύρωση της Μόριας από Παναγιούδα αλλά και από Λάρσο με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το ΚΥΤ. Διαδήλωσαν κατά της διατήρησης του ΚΥΤ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost, για να διαλυθεί το συγκεντρωμένο πλήθος έγινε και ρίψη δακρυγόνων από την πλευρά της Αστυνομίας. Από τη ρίψη των δακρυγόνων ξέσπασαν μικροεστίες φωτιές στον ελαιώνα, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες κατοίκων για χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Λέσβου και ένας αστυφύλακας διμοιρίας υποστήριξης.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης τη σύλληψη τριών ατόμων, αλλοδαπών που διαμένουν στη Μόρια, οι οποίοι πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Μετά και τα τελευταία επεισόδια, η Ένωση Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Αιγάιου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι οι τεράστιες δομές που φιλοξενούν υπερπολλαπλάσιους από τη χωρητικότητά τους αλλοδαπούς δεν γίνεται να συνεχίσουν να υπάρχουν στα ακριτικά μας νησιά».

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στους προσφυγικούς καταυλισμούς

Στην περιοχή όπου έγινε η διαμαρτυρία των κατοίκων της Μόριας βρέθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε στους κατοίκους να βγει μια τριμελής επιτροπή ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΠτΔ λίγο πριν φύγει από το νησί, με σκοπό οι κάτοικοι να καταθέσουν τα αιτήματα τους. Ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι ήταν ανένδοτοι λέγοντας πως δεν θέλουν μόνο λόγια αλλά και πράξεις.

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, τόσο στη Μόρια όσο και στη Δομή του Καρά Τεπέ.

Στον Καρά- Τεπέ στη συνέχεια, η πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε από το διοικητή του καταυλισμού, Μιχάλη Μπατζάκη στους χώρους δραστηριοτήτων. Εκεί αρκετοί πρόσφυγες την καλωσόρισαν και κάποιοι μάλιστα έβγαλαν και φωτογραφία «σέλφι» μαζί της.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ