Κρούσματα κορονοϊού στην Αστυνομία: Τουλάχιστον 14 στην Αττική – 70 στην Πυροσβεστική

Μοιραστείτε το:

Τουλάχιστον 14 είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε τμήματα της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα θετικοί στον ιό εντοπίστηκαν αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομόνοια, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πατησίων, στην περιοχή Βάρης-Βουλιαγμένης, καθώς και από την υποδιεύθυνση Τροχαίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει τους 50, οι ένστολοι που τέθηκαν σε καραντίνα.

Τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται σε καραντίνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, καθώς ήρθαν σε επαφή με 15χρονο Πακιστανό που βρέθηκε θετικός, ενώ βρισκόταν υπό προσωρινή φύλαξη πριν οδηγηθεί σε δομή μεταναστών. Αλλοδαπό έδειξε επίσης η ιχνηλάτηση και στην Ομόνοια. Από χθες βρίσκονται σε καραντίνα έξι αστυνομικοί.

Στο Α.Τ. Βάρης – Βουλιαγμένης, εντοπίστηκε ακόμη ένας αστυνομικό θετικός. Ήταν στις 15 Αυγούστου σε υπηρεσία στην Τήνο όπου και ήρθε σε επαφή με συνάδελφό του από τη βορειοανατολική Αττική, που στη συνέχεια βρέθηκε θετικός. Κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας μετά την επιστροφή ένστολου από διακοπές. Σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί.

Στο τμήμα της Πυροσβεστικής στο Κορωπί, επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα ενώ 70 άνδρες είναι σε καραντίνα.


Μητσοτάκης εμβόλιο: Δωρεάν σε όλους τους Έλληνες [vid]

Δωρεάν το εμβόλιο

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους Έλληνες πολίτες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη σημερινή σύσκεψη με τους επιστήμονες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των σχολείων ανέφερε: «Όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους. Αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και με αυτή συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση. Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου. Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα την οποία ζητά την υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία». Διαβάστε Αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ