Ελληνοτουρκικά: Σε Αθήνα και Άγκυρα την Τρίτη ο Χάικο Μάας

Μοιραστείτε το:

Συνάντηση με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας θα έχει την Τρίτη, 25 Αυγούστου, και ώρα 12:00 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί και την Τουρκία.

Δηλώσεις Πέτσα

Μιλώντας στον Σκάι, ο Στέλιος Πέτσας έκανε το εξής σχόλιο για τα ελληνοτουρκικά: «Θέλουμε πάντα να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Επομένως, αυτό που θέλουμε από τη συντονισμένη παρέμβαση -και τη δική μας και των συμμάχων και εταίρων μας- είναι να φύγει από το τραπέζι η τουρκική προκλητικότητα. Όλο αυτό που είδαμε δηλαδή τους τελευταίους πολλούς μήνες, με αφορμή το τουρκο-λυβικό παράνομο μνημόνιο, μέχρι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, να φύγει από το προσκήνιο, για να μπορέσουμε να έχουμε μία συζήτηση καλόπιστη, πιάνοντας το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που κόπηκε τον Μάρτιο του 2016, με υπαιτιότητα της Τουρκίας, προκειμένου να λύσουμε τη μία και μόνη διαφορά μας, που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, δηλαδή την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Άρα, οποιαδήποτε παρέμβαση από το εξωτερικό, είτε είναι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε είναι σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ, είναι θετική, αρκεί να καταλήγει στην έμπρακτη αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και τη συζήτηση που θα διευθετήσει αυτή τη μόνη εκκρεμότητα, προς το καλό των λαών της περιοχής μας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το Βερολίνο καταβάλλει προσπάθεια ώστε να γίνει στις 28 Αυγούστου νέα τριμερής συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, την υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου, Ελένη Σουρανή και τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής της Ανγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ