Έλενα Ακρίτα: Γιατί έριξαν το προφίλ της στο Facebook – Στο στόχαστρο των αρνητών της μάσκας

Μοιραστείτε το:

Το Facebook «έριξε» για 24 ώρες το προφίλ της Έλενας Ακρίτας έπειτα από σειρά αναφορών που δέχθηκε από μέλη της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, που διατηρεί έναν ιδιαιτέρως δημοφιλή λογαριασμό στο Facebook και είναι εξαιρετικά παρεμβατική, ζήτησε από όσους την ακολουθούν στα social media να κάνουν αναφορά στη σελίδα που προτρέπει γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα μέλη της ομάδας απάντησαν με report στον λογαριασμό της δημοσιογράφου και έτσι το προφίλ της κατέβηκε για 24 ώρες. «Θερμή παράκληση, κάντε αναφορές στην ομάδα “Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο!” Με μπλόκαρε το Facebook λόγω των μαζικών reports από την ομάδα των “γονιών” που απειλούν με θάνατο Κεραμέως και Τσιόδρα» έγραψε η Έλενα Ακρίτα στην τελευταία της ανάρτηση πριν «κατέβει» ο λογαριασμός της.

Η δραστηριότητα της ομάδας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό από την περασμένη Πέμπτη.

Ενώπιον του εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση οδηγήθηκαν οι περιπτώσεις 21 ατόμων που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από μερικές  ημέρες, όταν εντοπίστηκε η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων- με τη μια να απενεργοποιείται την Τετάρτη και τις άλλες δύο να παραμένουν. Η κίνηση αυτή εξελίχθηκε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας». Μετά από καταγγελίες πολιτών, η ΔΗΕ συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα. Στις ομάδες συμμετέχουν τουλάχιστον 25.000 γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Σχολεία Μάσκα: Δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ομάδα στο Facebook

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Στον Εισαγγελέα (21) περιπτώσεις αναφορών στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό Covid-19

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση (21) περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού Covid-19.

Ειδικότερα:

  • (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, (1) περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και
  • (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας»

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ