Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου: Αποσύρθηκε η Ελληνική Εθνική ομάδα με απόφαση του ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε το:

Η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας της υγείας των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους, όπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

“Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι η εθνική μας ομάδα Α/Γ δεν θα συμμετέχει στους Βαλκανικούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στη Ρουμανία, για λόγους προστασίας της υγείας των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους. Η δυσμενής εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων στη συγκεκριμένη χώρα, επιβάλει την απόφαση αυτή και ανατρέπει την αρχική διάθεση συμμετοχής, που είχε εκφραστεί στα τέλη της άνοιξης, με την ελπίδα διαφορετικής πορείας σε σχέση με την πανδημία. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί η μη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Κ20 στους Βαλκανικούς Αγώνες της Τουρκίας, λόγω, επίσης, των υγειονομικών δεδομένων στη γειτονική χώρα. Ο ΣΕΓΑΣ είναι στη διάθεση αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας, σε περίπτωση που επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αγώνες τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε διεθνή meeting, όπου αυτό είναι δυνατό”.

balkanikoi agones 2020 roumania

balkanikoi agones 2020 roumania

Οι Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου είναι μια μακροχρόνια επιτυχημένη διεθνής αθλητική διοργάνωση των κρατών της βαλκανικής χερσονήσου, η οποία ξεκίνησε το 1929 και διεξάγεται μέχρι σήμερα. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Βαλκανική Ένωση Στίβου. Οι Βαλκανιάδες στίβου, όπως αποκαλούνται συχνά, υπήρξαν ο προάγγελος της βαλκανικής αθλητικής συνεργασίας και σε άλλα αθλήματα ήδη από την προπολεμική περίοδο, για να επεκταθούν σχεδόν σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα μεταπολεμικά, όχι μόνο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών αλλά και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες: ελπίδων, νέων, εφήβων-νεανίδων κλπ. Από το 1954 συμπεριλήφθησαν στους αγώνες και αγωνίσματα γυναικών. Στους αγώνες υπάρχει βαθμολογία και παλιότερα η κατάκτηση της πρωτιάς για αθλητές και χώρες αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή. Από τη δεκαετία του ’90 διεξάγονται ξεχωριστά βαλκανικά πρωταθλήματα ημιμαραθωνίου, μαραθωνίου και βάδην, αγωνίσματα τα οποία αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμα των βαλκανικών αγώνων καθώς και βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Επίσης, γίνονται βαλκανικά πρωταθλήματα ανώμαλου δρόμου ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ