Τουρισμός Ρόδος: Σταδιακό το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, το ποσοστό των ανοιχτών ξενοδοχείων στην αρχή της τουριστικής περιόδου ήταν 25%. Ωστόσο, η εξέλιξη των διεθνών αφίξεων σε συνδυασμό με τα έγκαιρα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν συνέβαλαν στην αύξηση των ανοιχτών ξενοδοχείων, τα οποία πλέον φθάνουν το 40%. Αυτή η θετική μεταβολή συντελέστηκε κυρίως από τα μικρότερης κατηγορίας ξενοδοχεία 1*- 2*-3*, τα οποία αξιολόγησαν την εξέλιξη της «ιδιόμορφης» περιόδου λόγω των συνεπειών της Covid-19 και αποφάσισαν να λειτουργήσουν έως τις 15 Αυγούστου.

«Έχουμε θετική εξέλιξη σχετικά με τα ανοιχτά ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας -όπως ήταν αναμενόμενο- στην αρχή ήταν πολύ πιο επιφυλακτικά. Ωστόσο, αξιολόγησαν θετικά την εξέλιξη της σεζόν, αλλά και την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων λειτουργίας τον Ιούλιο στα ανοιχτά ξενοδοχεία και έτσι το ποσοστό των εν λειτουργία μονάδων στις κατηγορίες 1*-2*-3* από 10-20% αρχικά, αυξήθηκε στα μέσα Αυγούστου σε 35%», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, έως τις 15 Αυγούστου η λειτουργία των ξενοδοχείων 5* σε λειτουργία ξεπέρασε το 70%, τα ξενοδοχεία 4* άγγιξαν το 40% (από το 30% στην αρχή της σεζόν), και τα ξενοδοχεία 1*-2*-3* ξεπέρασαν το 35%.

Το σταδιακό «άνοιγμα» των ξενοδοχείων μικρότερων κατηγοριών εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση και στην τοπική οικονομία, καθώς αυτά τα καταλύματα, στην πλειονότητά τους, δεν είναι all inclusive αλλά λειτουργούν κυρίως με Bed and Breakfast ή Half board.

Ακυρώνει όλα τα πακέτα διακοπών στην Κρήτη η TUI

Η απόφαση αυτή της TUI ήρθε έπειτα από ανακοίνωση της φινλανδικής κυβέρνησης ότι επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες οι οποίες επί μήνες θεωρούνταν ασφαλείς προορισμοί, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστεί ο εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την πρόταση, η TUI ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει όλα τα ταξίδια διακοπών στην Κρήτη και τη Ρόδο έως τις 7 του Σεπτέμβρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της TUI:

«Σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση της φινλανδικής κυβέρνησης, από τις 24 Αυγούστου 2020, οι ταξιδιωτικές ρυθμίσεις αλλάζουν για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων. Θα ακολουθήσουμε αυτές τις προτάσεις και θα ακυρώσουμε τα ταξίδια διακοπών μας στην Κρήτη και τη Ρόδο έως τις 7.9.2020. Αυτό ισχύει και για τις αναχωρήσεις αυτής της εβδομάδας. Είμαστε σε επαφή με τους πελάτες μας των οποίων τα ταξίδια υπόκεινται σε ακυρώσεις και θα προσφέρουμε τη δυνατότητα να αναβάλουν το ταξίδι διακοπών τους, διαφορετικά το ταξίδι θα ακυρωθεί αυτόματα και ο πελάτης θα λάβει πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι πτήσεις με επιστροφή θα κανονίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Εάν υπάρχουν αλλαγές στις πτήσεις, θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες. Η εξυπηρέτηση πελατών μας λαμβάνει επί του παρόντος πολλές ερωτήσεις και είναι κορεσμένη. Λάβετε υπόψη ότι ελπίζουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μόνο εάν επιθυμείτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας. Διαφορετικά, το ταξίδι θα ακυρωθεί αυτόματα και θα επιστραφεί το ποσό που πληρώσατε για το ταξίδι».

Κορονοϊός μέτρα: Μοντέλο Πάρου σε Μύκονο και Χαλκιδική

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα αναφορικά με τη Χαλκιδική και τη Μύκονο, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου ως εξής:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

  • Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
  • Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.
  • Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21-08-2020 και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.


Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αυστηροποίηση των μέτρων σε Μύκονο και Χαλκιδική, όσοι βρίσκονται στο νησί των ανέμων, έλαβαν μήνυμα από το 112 που τους καλεί να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να μένουν σε επιφυλακή. «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 12-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Μύκονο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», είναι το μήνυμα που έλαβαν όσοι βρίσκονται στη Μύκονο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ