Ναβάλνι δηλητηρίαση: Θα μεταφερθεί με αεροσκάφος από τη Ρωσία στο Βερολίνο [vids]

Μοιραστείτε το:

Ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, στο οποίο επιβαίνει μια ομάδα γιατρών ειδικευμένων στους ασθενείς σε κωματώδη κατάσταση, θα αναχωρήσει από τη Γερμανία για να παραλάβει τον Ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης Ομσκ στη Σιβηρία και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με τους συνεργάτες να υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε. Την ανακοίνωση για τη μεταφορά έκανε εκπρόσωπος της γερμανικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Cinema for Peace. Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, ο Ναβάλνι έχει πέσει σε κώμα.

Ο Γιάκα Μπίζιλι, ακτιβιστής και σκηνοθέτης, είπε ότι αν ο Ναβάλνι είναι σε θέση να μετακινηθεί, το αεροσκάφος θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2020 από το Ομσκ για να τον μεταφέρει στο Βερολίνο. «Θα τον συνοδεύει η σύζυγός του», πρόσθεσε. Η εφημερίδα Bild έγραψε ότι το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου είναι έτοιμο για να νοσηλεύσει τον Ναβάλνι. Ο Ρώσος πολιτικός, σφοδρός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ασθένησε ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα αεροπλάνο, λίγη ώρα αφότου ήπιε ένα τσάι στο αεροδρόμιο της πόλης Τομσκ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσαν την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν ιατρική φροντίδα στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Ρωσίας, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση. Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τις συνομιλίες που είχαν στη θερινή προεδρική κατοικία του Μακρόν, στη νότια Γαλλία, οι δύο ηγέτες δήλωσαν βαθιά ανήσυχοι για όσα συμβαίνουν στον Ναβάλνι, έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μακρόν είπε ότι θέλει να δει τα αποτελέσματα της έρευνας για το τι προκάλεσε την ασθένεια του Ναβάλνι. Πρόσθεσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να του παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί, ακόμη και να του δώσει άσυλο. Ο Ρώσος πολιτικός, σφοδρός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ασθένησε ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα αεροπλάνο, λίγη ώρα αφότου ήπιε ένα τσάι στο αεροδρόμιο της πόλης Τομσκ.

Συγκλονιστικό βίντεο

Ο επικριτής του Κρεμλίνου ταξίδευε με προορισμό τη Μόσχα όταν το αεροσκάφος αναγκάστηκε να κάνει επείγουσα προσγείωση λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του. Επίσης, δημοσιοποιούνται εικόνες από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κίρα Γιάρμις νοσηλεύεται σε κώμα και συνδεδεμένος με αναπνευστήρα. Σύμφωνα με την ίδια ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με κάτι που ήταν στο τσάι του καθώς αυτό ήταν το μόνο που είχε πιει από το πρωί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, που ανήρτησε την πληροφορία στο twitter, ο Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την διάρκεια πτήσης και το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Όμσκ. «Υποψιαζόμαστε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε από ουσία που έριξαν στο τσάι του», ανάφερε η Κίρα Γαρμίς και επισήμανε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς «πιθανότατα η τοξική ουσία απορροφήθηκε γρηγορότερα μέσω του ζεστού υγρού». «Νοσηλεύεται στην εντατική», κατέληξε.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε κατηγορήσει το Κρεμλίνο για πραξικόπημα και παραβίαση του συντάγματος αναφορικά με την οργάνωση δημοψηφίσματος, το οποίο προωθεί μεταρρυθμίσεις, που επιτρέπουν στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στη θέση του για ακόμα δυο θητείες. Το 2013 ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί για υπόθεση διαφθοράς και φυλακίστηκε προσωρινά, με τους υποστηρικτές του να θεωρούν ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ