Κρούσματα κορονοϊού στην αστυνομία: Δεκάδες αστυνομικοί σε καραντίνα

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, καθώς αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά οκτώ αστυνομικοί ανιχνεύτηκαν θετικοί στον Covid-19, ενώ τουλάχιστον 50 συνάδελφοί τους βρίσκονται προληπτικά σε κατ’ οίκον καραντίνα γιατί εργάζονται στις ίδιες υπηρεσίες με τους άντρες που βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ανιχνεύτηκαν θετικοί υπηρετούν στην Τροχαία, στην Οικονομική Αστυνομία και στα ΜΑΤ. Σε μία περίπτωση αστυνομικός κόλλησε πιθανότατα από τα παιδιά του, σε μία άλλη περίπτωση αστυνομικός πιθανότατα κόλλησε κατά τη διάρκεια διασκέδασης, ενώ υπήρξε και μετάδοση του ιού από συγγενικό πρόσωπο ενστόλου. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν συντρέχει κίνδυνος εξάπλωσης στην υπηρεσία τους, καθώς ο ένας βρίσκεται σε εννιάμηνη άδεια και ο άλλος είχε κανονική άδεια και δεν γύρισε στην υπηρεσία του όταν κατάλαβε ότι νοσεί.

Θεσσαλονίκη: Έξι κρούσματα σε αστυνομικούς

Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου εντοπίστηκαν σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος τον Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Το grtimes μεταδίδει ότι την ίδια ώρα, ο Θοδωρής Τσαϊρίδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πρόκειται για συνολικά εννέα κρούσματα, τονίζει πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής το θεσμικό όργανο, από το Σάββατο 8 Αυγούστου έως τον δεκαπενταύγουστο εντοπίστηκαν έξι κρούσματα σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε πέντε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ που έχουν γίνει από μονάδες του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΕΟΔΥ και να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ. «Να δοθεί προτεραιότητα στους αστυνομικούς καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε άμεση επαφή με τους πολίτες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προστασία τους», τονίζει.

Προσθέτει δε, πως «παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα της πανδημίας στη χώρα μας, βλέπουμε να μην υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά για την προστασία των αστυνομικών».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έχει ζητήσει επανειλημμένα όλο αυτό το διάστημα να γίνονται τεστ στους αστυνομικούς καθώς έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά και υπάρχει έντονη ανησυχία μήπως κολλήσουν τον ιό και τον διασπείρουν στις οικογένειές τους.

Κορονοϊός νέα μέτρα: «Έτοιμοι για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν χρειαστεί», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης [vid]

Νέα μέτρα

Εκτίμηση της κατάστασης της πανδημίας στην χώρα μας έγινε κατά την τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. Όπως προέκυψε, υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες. Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε και η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν. Η αποστολή του μηνύματος αναφέρει: «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος, Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας». Επίσης, έγινε συζήτηση για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε Αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ