Κορωνοϊός: Προκήρυξη 400 νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού

Μοιραστείτε το:

Την προκήρυξη 400 νέων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν θέσεις για τις ΜΕΘ όλης της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. “Αντιμετωπίσαμε την επιδημία με επιτυχία και επιστρέψαμε στην κανονικότητα έχοντας θωρακίσει το σύστημα υγείας” είπε ανοίγοντας την ενημέρωση, ενώ τόνιζε ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται ευλαβικά. Ενισχύουμε το σύστημα υγείας. Εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ με τις δωρεές που έχουν γίνει” τόνισε. “Αυξάνουμε τον αριθμό νοσοκομείων αναφοράς σε όλη την επικράτεια” πρόσθεσε. “Για τις ευπαθείς ομάδες όπως οι καρδιοπαθείς δρομολογούμε μέτρα για τις εξετάσεις χωρίς εμπόδια και αναμονές” υπογράμμισε.

H ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα

Κατηγορηματική ήταν η άρνηση της κυβέρνησης απέναντι στις αιτιάσεις ότι αποκρύβει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε με έμφαση ότι «κανένα κρούσμα δεν κρύβεται», για να συνεχίσει: οποιοσδήποτε εμπλέκεται επιχειρησιακά με την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι δυνατόν να ξέρει κάποιο κρούσμα και να το κρύβει. Ο ίδιος άσκησε κριτική σε όσους κάνουν λόγο για κρούσματα που δεν ανακοινώνονται, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί», καθώς «είμαστε όλοι συνεταίροι σε αυτή τη μάχη». Και διερωτήθηκε: «Γιατί να κρύψουμε τα κρούσματα;». Πρόσθεσε δε ότι «κάνουμε διασταυρώσεις σε όλα τα εργαστήρια. Δημιουργούμε ένα μηχανισμό και καθημερινά υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει κρούσματα, τόνισε ότι «καθημερινά ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει όλα τα κρούσματα καθώς και την αντίστοιχη επιδημιολογική έκθεση. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες, ούτε να αποκρύψει στοιχεία».

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

«Έχουμε ανοίξει τον τουρισμό μας χωρίς να έχουμε επιβαρύνει το σύστημα υγείας μας», τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κινήθηκε με δύο στοχεύσεις: Από τη μία να υπερασπιστεί τη στρατηγική της κυβέρνησης και από την άλλη να επιστήσει την προσοχή των πολιτών όσον αφορά στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, σε σχέση με άλλες χώρες», τόνισε και παρατήρησε: «Οποιαδήποτε χαλάρωση ανοίγει την πόρτα στον ιό. Τηρούμε τα μέτρα για να κλείσουμε την πόρτα στον ιό».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων και θανάτων σε όλο τον κόσμο, για να συμπληρώσει ότι «βλέπουμε άνοδο και στην Ελλάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, βρισκόμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο», ωστόσο επισήμανε ότι «αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή». Απαντώντας σε αιτιάσεις για τα μέτρα σε κάποιες περιοχές, είπε: «Δεν κάνουμε διακρίσεις σε περιοχές, όπου πρέπει να ληφθούν μέτρα, λαμβάνονται και θα λαμβάνονται».

Απαντώντας σε όσα ακούστηκαν για τα αυστηρά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο, είπε ότι δεν ανακοινώνονται συγκεκριμένα τα κρούσματα σε μια πόλη ή νησί, «για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της περιοχής». Χαρακτήρισε «αστήρικτη τη φημολογία για “εκατοντάδες κρούσματα που δεν ανακοινώνονται”», υπογραμμίζοντας ότι «κανένα εργαστήριο δεν θα ρισκάρει να χάσει την άδειά του ή να τους ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις».

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού στην Πάρο και στην Αντίπαρο. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η Πολιτική Προστασία έχει πλήρη εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα».

Δηλώσεις Κοντοζαμάνη

«Για το εμβόλιο, η ΕΕ διαπραγματεύεται για την προμήθεια των εμβολίων. Η ΕΕ ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία. Αν όλα πάνε καλά, οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του 2020», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι έχει εκπονηθεί «σχέδιο προτεραιοποίησης των ομάδων που θα κάνουν το εμβόλιο».

Αναφορικά με τα τεστ μοριακού ελέγχου, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι αυξήθηκαν πολύ, δίνοντας τα παρακάτω νούμερα: «Από 800 τεστ το Φεβρουάριο, φτάσαμε στα 4.500 ημερησίως το Μάιο, ενώ σήμερα βρισκόμαστε στα 12.000 την ημέρα».

«Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας», είπε κ. Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας να έχει 1.200 κλίνες ΜΕΘ. «Αυξάνουμε τον αριθμό των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό», σημείωσε. «Στη μάχη κατά του κορονοϊού δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθούν 400 νέες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για τις ΜΕΘ όλης της χώρας. Θα γίνουν προσλήψεις 1.650 νοσηλευτών. Είναι σε πλήρη επάρκεια η διαθεσιμότητα του υγειονομικού προσωπικού σε όλη τη χώρα. Από τις 901 διαθέσιμες ΜΕΘ στη χώρα, οι 186 είναι διαθέσιμες για νοσηλεία covid19 αυτή στιγμή και θα αυξηθούν αν χρειαστεί», υπογράμμισε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ