Ρωσία εμβόλιο: Το κράτος ανέλαβε τη διανομή – Σε ένα μήνα οι πρώτοι εμβολιασμοί

Μοιραστείτε το:

Οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στη Ρωσία θα ξεκινήσουν σε περίπου έναν μήνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V.  Ο Αλεξάντερ Γκούνμπουργκ διευκρίνισε πως η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μόλις παραχθούν αρκετά δείγματα του εμβολίου.

Το κράτος ανέλαβε τη διανομή

Σήμερα ανακοινώθηκε πως το κράτος θα αναλάβει τη διανομή του πρώτου, παγκοσμίως, εμβολίου κατά της πανδημίας για να διασφαλιστεί η επάρκεια αποθεμάτων.

«Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις περιοχές (σ.σ. της χώρας) και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ξεκίνησε η παραγωγή

Χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας πως ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου και μάλιστα αναφέρθηκε πως είναι ήδη έτοιμη η πρώτη παρτίδα.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2.

«Η παραγωγή του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησε», αναφερόταν στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χώρα μπορεί να παράξει 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι ειδικοί διαβεβαιώνον πως το εμβόλιο έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ και έχει αποδειχθεί πως «χτίζει» ανοσία κατά του κορονοϊού.

«Καλπάζει» ο ιός στη Ρωσία – 5.000 σε ένα 24ωρο

Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε άλλα 4.969 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται στις 922.853 και είναι ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο.

Το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων ανέφερε εξάλλου ότι 68 άνθρωποι υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 15.685. Από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν από την Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, 732.968 έχουν ήδη αναρρώσει.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ