Μητσοτάκης κορονοϊός: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα [vid]

Μοιραστείτε το:

Στη χαλαρότητα τήρησης των μέτρων που παρατηρείται λόγω της καλοκαιρινής περιόδου εστιάζει το νέο διαφημιστικό σποτ για τον κορονοϊό, που έχει στόχο να υπενθυμίσει πως η πανδημία είναι ακόμα εδώ, όπως και οι ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου Covid-19. Η καμπάνια γίνεται με φόντο τη στάση αναμονής που τηρεί η κυβέρνηση περιμένοντας τα στοιχεία των επόμενων 15 ημερών που θα κρίνουν την πορεία που θα ακολουθήσει για το δύσκολο φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα.

Το σποτ αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter, με τον Πρωθυπουργό να στέλνει το εξής μήνυμα: «Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορονοϊό. Κάνε, όμως, έστω και τώρα τη διαφορά: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό».

Την ανάρτηση αναδημοσίευσε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας: «Οι νέοι μας θα κάνουν τώρα τη διαφορά! Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό!».

Η επιστροφή των εκδρομέων από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο προβληματίζει τους ειδικούς και ήδη από την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά. Τα αποτελέσματα από τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και οι εκκλήσεις κυρίως στους νέους να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομική υγιεινής αναμένεται να υπάρχουν στα χέρια των επιστημόνων στο τέλος του μήνα και τότε θα είναι σε θέση να εισηγηθούν τις προτάσεις τους.

Τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν για τις 7 Σεπτεμβρίου. Κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και ειδικοί προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και κάτω από υπό ποιες συνθήκες. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ίδιος σημείωσε ότι «Απέχουμε 22 ημέρες από την ημέρα έναρξης των μαθημάτων, και μπορούν να ανατραπούν πολλά πράγματα. Πριν από 22 ημέρες τα κρούσματα στην Ελλάδα ήταν γύρω στα 40, τώρα έχουν παγιωθεί στα πάνω από 200. Δεν μπορώ να πω τώρα τι πρέπει να γίνει. Σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θέλουμε να ανοίξουν. Για να λειτουργούν τα πάντα πρέπει να δούμε τη μάσκα σαν εργαλείο». (Διαβάστε αναλυτικά).

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ