Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν 1-3

Μοιραστείτε το:

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία στην προημιτελική φάση του Champions League, καθώς η Λιόν νίκησε 3-1 την τυπικά γηπεδούχο Μάντσεστερ Σίτι και έτσι θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης τη Μπάγερν Μονάχου, την προσεχή Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020. H ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά που κατετάγη μόλις 7η στο πρωτάθλημα Γαλλίας, κατάφερε ένα μικρό θαύμα στο Final-8 αποκλείοντας το ακλόνητο φαβορί του προημιτελικού.

Προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην Ιστορία της στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν, την ομάδα που την είχε αποκλείσει στους ημιτελικούς του 2010. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι Λειψία – Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Γάλλοι παίζοντας με ψυχή – και έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Κορνέ, ο οποίος σκόραρε για τέταρτη φορά σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στους citizens – πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 24’, αλλά ο Ντε Μπρόινε κατάφερε να φέρει το ματς στα ίδια στο 69’, και όλα έδειχναν ότι ο προημιτελικός οδεύει σε παράταση.  Ωστόσο, ο Ντεμπελέ που μπήκε ως αλλαγή στο 75’,  είχε… άλλη άποψη. Πέτυχε το 2-1 τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του, σε μια φάση που εξετάστηκε με VAR αλλά θα συζητηθεί αρκετά, αφού ο Εκαμπί -που αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στο ξεκίνημα- είναι εκτεθειμένος.

Η Λιόν σφράγισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση, σκοράροντας ξανά στο 87’ κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Στέρλινγκ έχασε το… άχαστο σε κενή εστία και δεν επέτρεψε στην Μάντσεστερ Σίτι να ξαναμπεί στο παιχνίδι με αξιώσεις. Τα γκολ του τελευταίου προημιτελικού στο Οπόρτο της Πορτογαλίας έβαλαν για τη Σίτι ο Κέβιν ντε Μπρούιν στο 69′ και για τη Λιόν οι Μάξουελ Κορνέ στο 24′ και Μούσα Ντεμπελέ στο 79΄ και στο 87′.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Γκουντογκάν, Χεσούς, Λαπόρτ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο (56′ Μαχρέζ), Ζοάο Κανσέλο, Γκαρσία.

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Αουάρ, Ντεπάι (75′ Ντεμπελέ), Ντεμπουά (75′ Τετέ), Μαρσάλ, Εκαμπί, Κακρέ, Κορνέ, Γκιμαράες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ