Γαλλία: Πελάτης μαχαίρωσε στο μάτι φύλακα επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα

Μοιραστείτε το:

Ένας 43χρονος άνδρας μαχαίρωσε στο πρόσωπο ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας ενός μπαρ στη Βρέστη της δυτικής Γαλλίας όταν του απαγόρευσε να μπει μέσα επειδή δεν φορούσε μάσκα.  Το  αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, γύρω στα μεσάνυχτα, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ο πελάτης, αφού τον έδιωξαν στην είσοδο, επέστρεψε μισή ώρα αργότερα κρατώντας ένα μαχαίρι, επιτέθηκε στον φύλακα και τον χτύπησε δύο φορές τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο μάτι. Άλλοι πελάτες του μπαρ έσπευσαν να βοηθήσουν τον αιμόφυρτο τραυματία.   Ο τραυματίας χειρουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και στο παρελθόν έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, τέθηκε υπό κράτηση. Η αστυνομία της Βρέστης σημείωσε ότι «ήταν ήδη γνωστός» στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Οδηγός λεωφορείου ζήτησε από επιβάτες να φορέσουν μάσκα – Τον ξυλοκοπήσαν και πέθανε

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί άνθρωποι έχουν δεχτεί επίθεση απλώς και μόνο επειδή ζήτησαν από άλλους να φορέσουν μάσκα, σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση της. Στις αρχές Ιουλίου, ένας οδηγός λεωφορείου ζήτησε από τέσσερις επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και εκείνοι τον ξυλοκόπησαν με τόση αγριότητα που πέθανε.

Ο 59χρονος Philippe Monguillot, μετά την επίθεση διακομίστηκε στο νοσοκομείο ενώ αφού οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του τονίζοντας πως η κατάσταση της υγείας του είναι μη ανατρέψιμη  «Αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να φύγει. Οι γιατροί ήταν υπέρ και εμείς ήμασταν επίσης », είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)  η κόρη του Μαρία. 

Σε δύο από τους εμπλεκομένους, ηλικίας 22 και 23 ετών οι οποίοι είναι και γνωστοί στις αρχές, ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δύο άλλοι για μη παροχή βοήθειας σε άτομο που βρισκόταν σε κίνδυνο και ένας πέμπτος για απόπειρα απόκρυψης ύποπτου.  Ο εισαγγελέας της Μπαγιόν, Jerome Bourrier, ο οποίος επιβεβαίωσε την Παρασκευή τον θάνατο του οδηγού  δήλωσε στο AFP ότι θα ζητήσει την μετατροπή των ποινικών διώξεων δεδομένου ότι το θύμα πέθανε.

Η οικογένεια του 59χρονου οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη μια σιωπή πορεία διαμαρτυρίας προς τιμήν του με σημείο εκκίνησης τη στάση του λεωφορείου όπου δέχθηκε την επίθεση.

Οι συνάδελφοί του αρχικά αρνήθηκαν να εργαστούν μετά την επίθεση αλλά θα επιστρέψουν στις δουλειές τους τη Δευτέρα αλλά η αρμόδια αρχή ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν πλέον αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ