Τράμπ: Με μάσκα στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τράμπ – Επισκέφθηκε τον αδελφό του

Μοιραστείτε το:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φορώντας προστατευτική μάσκα, επισκέφθηκε χθες τον μικρότερο αδελφό του Ρόμπερτ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης . Η επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου προέδρου, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα όταν έφτασε στο Πρεσβυτερινό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που κάλυπτε το γεγονός.

«Έχω έναν εξαίσιο αδελφό. Έχουμε μία τρομερή σχέση για πολύ καιρό, από την πρώτη ημέρα της ζωής του. Ελπίζουμε πως θα γίνει καλά, αλλά ζει μια δύσκολη στιγμή», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον μικρότερο αδερφό του. Γεννημένος το 1948, ο Ρόμπερτ Τραμπ είναι σοβαρά άρρωστος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου που δεν αναφέρονται όμως σε άλλες λεπτομέρειες. Ούτε ο Λευκός Οίκος, αλλά ούτε και ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησαν από τι υποφέρει ο Ρόμπερτ Τραμπ.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση Τραμπ με μάσκα στη διάρκεια της πανδημίας (φωτογραφίες) | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την αναγκαστική τούτη παράκαμψη στη Νέα Υόρκη, μολονότι σχεδίαζε να περάσει το Σαββατοκύριακο στο γκολφ κλαμπ του στο Μπέντμινστερ, στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϋ. Ο μικρότερος αδελφός του προέδρου είχε θέση αυξημένης ευθύνης στην οικογενειακή αυτοκρατορία ακινήτων, τον Οργανισμό Τραμπ. Διαπρύσιος υπερασπιστής του μεγαλύτερου αδερφού του, ο Ρόμπερτ Τραμπ πρόσφατα προσπάθησε εις μάτην να αποτρέψει την έκδοση ενός βιβλίου από την ανιψιά του προέδρου, του οποίου η θεματολογία αναφερόταν στην οικογένεια των Τραμπ. Το βιβλίο παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ παθολογικό ψεύτη και ναρκισσιστικό χαρακτήρα.

Για πρώτη φορά ο Τραμπ εθεάθη να φορά προστατευτική μάσκα δημόσια

Εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ένα ομοσπονδιακό ερευνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες πως αναπτύσσει ένα στέλεχος του νέου κορονοϊού, το οποίο θα μπορούσε κάποια μέρα να εγχυθεί σκόπιμα σε εθελοντές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα πειραματικά εμβόλια λειτουργούν. Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), με επικεφαλής τον Δρ Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι “ξεκίνησε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός στελέχους, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ενός μοντέλου ανθρώπινης πειραματικής λοίμωξης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο “.

Σε μια κανονική κλινική δοκιμή, οι εθελοντές λαμβάνουν ένα πειραματικό εμβόλιο ή ένα εικονικό φάρμακο (placebo) και παρακολουθούνται για μήνες ή χρόνια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί φυσικά από τον εκάστοτε ιό που κυκλοφορεί στο περιβάλλον. Όμως, αυτό απαιτεί χρόνο και οι ειδικοί προτείνουν από την αρχή της πανδημίας Covid-19 μια ταχύτερη οδό, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη γρίπη, την ελονοσία, τον τυφοειδή πυρετό, τον δάγκειο πυρετό και τη χολέρα: να χορηγηθεί με ένεση πρώτα το πειραματικό εμβόλιο και στη συνέχεια ο κορωνοϊός. Ιδιαίτερα ένθερμη για τούτη τη μέθοδο είναι η ομάδα 1DaySooner.

Όμως, σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες ασθένειες, οι γιατροί γνωρίζουν ακόμα πολύ λίγα για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19, γεγονός που καθιστά αυτά τα πειράματα επικίνδυνα. Το ινστιτούτο δεν έχει λάβει ακόμη κάποια απόφαση και αναμένεται να το πράξει μόνο κατά τα τέλη του έτους, όταν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για την τελική φάση στα τρία προχωρημένα προγράμματα εμβολίων για τον κορονοϊό ( από τις εταιρείες AstraZeneca, Moderna, Pfizer ) θα γίνουν γνωστά.

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Ντίμερτ, διευθυντής της μονάδας που διεξήγαγε δοκιμές εμβολίων στο Πανεπιστήμιο George Washington, και συγκεκριμένα τη δοκιμή του εμβολίου της Moderna στην Ουάσιγκτον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ήταν αντίθετος σε αυτό το είδος πειράματος για την Covid-19. “Οι γνώσεις μας είναι περιορισμένες”, τόνισε ο ίδιος ο γιατρός. “Δεν έχουμε μια θεραπεία που να εγγυάται ότι θα είμαστε σε θέση να θεραπεύσουμε κάποιον που θα πέσει σοβαρά άρρωστος”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ