Κορονοϊός γηροκομείο: Τέταρτος νεκρός στο Ασβεστοχώρι – 225 σε όλη τη χώρα

Μοιραστείτε το:

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ο 4ος νεκρός από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Ο άτυχος ηλικιωμένος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ έπασχε από άνοια. Ακόμη οκτώ ασθενείς από το ίδιο γηροκομείο εισήχθησαν το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 στο «Παπανικολάου» με κορονοϊό. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται 22 άτομα που κόλλησαν τον ιό στο γηροκομείο, από εργαζόμενο του γηροκομείου που νόσησε με τον ιό μετά από επαφή με συγγενικό του πρόσωπο ο οποίος είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα κατόπιν της παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνης για την διασπορά του ιού στο γηροκομείο. Συνολικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται 43 άτομα με κορονοϊό. Πλέον οι νεκροί από κορονοϊό στην χώρα μας ανέρχονται σε 225.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον ΕΟΔΥ με τα νεώτερα  στοιχεία για τα κρούσματα στη χώρα, εντείνεται η ανησυχία των ειδικών για την διασπορά του κορονοϊού στην επικράτεια και την επίπτωση που αυτή θα έχει σε ευπαθείς ομάδες. Μετά τα 254 κρούσματα της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2020, ο συνολικός αριθμός για τις πρώτες 14 ημέρες του Αυγούστου έχει φτάσει τα 2.045 με συνολικά πλέον 27 περιφέρειες να καταγράφουν τουλάχιστον ένα κρούσμα στην τελευταία καταγραφή. Την 1η Αυγούστου οι περιφέρειες στις οποίες είχε καταγραφεί ένα κρούσμα ήταν μόλις 12.

«Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό» έγραψε χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποτυπώνοντας σε λέξεις την ανησυχία που υπάρχει στον κρατικό μηχανισμό για την εξέλιξη της πορείας του ιού. Στο πλαίσιο αυτό και με το βλέμμα στην επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου οι αρχές επιχειρούν από Δευτέρα να βάλουν ένα «φρένο» με περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί ήδη στον Πόρο και σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας έχουν δείξει «μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ