Φωτιά τώρα στο Αιγάλεω: Καίει σε αποθηκευτικό χώρο – Χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς μετά την μεγάλη φωτιά στην Μεταμόρφωση, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στο Αιγάλεω. Η φωτιά ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου στο Αιγάλεω Αττικής.

Η φωτιά καίει σε αποθήκη και προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε άλλο κτήριο. Στο σημείο βρίσκονται 23 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς που μαίνεται από τις 7 το πρωί. Δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας πού είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο πλαστικών. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, η κυκλοφορία προς Λαμία, από την Αττική Οδό και μετά γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες. Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα.

Μήνυμα από το 112

Έκτακτο μήνυμα προς τους πολίτες εστάλη μέσω της γραμμής 112, για την φωτιά που καίει από το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή του καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», σημειώνεται στο SMS προς τους κατοίκους και τους περαστικούς των γύρω περιοχών. Το μήνυμα είναι γραμμένο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πατούλης στο flash.gr: Ανησυχία για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο flash.gr, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Μεταμόρφωση. Όπως τόνισε «μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο πυκνός μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο πλαστικών και δεν γνωρίζουμε ακόμα τι μπορεί να περιέχει. Επί τόπου έχει σπεύσει ειδικό συνεργείο για να κάνει μετρήσεις και να προσχωρήσει σε αναλύσεις». Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ