Φωτιά Μεταμόρφωση: Μήνυμα από το 112 – «Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα»

Μοιραστείτε το:

Έκτακτο μήνυμα προς τους πολίτες εστάλη μέσω της γραμμής 112, για την φωτιά που καίει από το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή του καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», σημειώνεται στο SMS προς τους κατοίκους και τους περαστικούς των γύρω περιοχών. Το μήνυμα είναι γραμμένο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Η πυρκαγιά που μαίνεται από τις 7 το πρωί στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι’ αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και  εδώ και αρκετή ώρα κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, καθώς έχει αναπτυχθεί τεράστιο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της καύσιμης ύλης και είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ