Ελίνα Τζένγκο: Το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελληνίδας ακοντίστριας δεν θα αναγνωριστεί από μία τρομερή γκάφα

Μοιραστείτε το:

Ένα λάθος μια παράβλεψη ένα χαμένο ρεκόρ, μια αθλήτρια που δεν φταίει σε τίποτα. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό που δείχνει την πραγματική αναλγησία που υπάρχει στην Ελλάδα και στον κλασσικό αθλητισμό. Μία αλυσίδα από λανθασμένες κινήσεις στερεί από την ακοντίστρια Ελίνα Τζένγκο –και τη χώρα μας- ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Η ομοσπονδία στίβου δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έλεγχος στα πανελλήνια πρωταθλήματα -20 ετών των Ιωαννίνων, και όταν η αθλήτρια πραγματοποίησε τη μεγάλη βολή στον ακοντισμό δεν υπήρχε ελεγκτής για να δώσει δείγμα.
Μια νεαρή αθλήτρια που ασχολείται με το άθλημα που λατρεύει σε επίπεδο πρωταθλητισμού: Προπονήθηκε ατελείωτες ώρες. Δεν βγήκε βόλτες με τις παρέες της. Αφιέρωσε λιγότερες ώρες στο διάβασμα παρόλο που ήταν μαθήτρια Γ΄ Λυκείου. Η Ελίνα Τζένγκο έχει κάνει… δεύτερο σπίτι το χωράφι που έχει ως προπονητήριο η ομάδα του Γιώργου Μποτσκαρίωβ στον Άγιο Παύλο στη Νέα Καλλικράτεια. Ιδρώτας και πόνος. Και τα κατάφερε. Έστειλε το ακόντιο στα 65,90 μ., και για μία εβδομάδα σε όλα τα δημοσιεύματα το όνομα της 18χρονης συνόδευε ο τίτλος «κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ νεανίδων».  Ένα ρεκόρ όμως που δε θα αναγνωριστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου γιατί δεν υπεβλήθη άμεσα σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες.

Με αφορμή την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να μην αναγνωρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ της αθλήτριας Ελίνας Τζένγκο, στην διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθληματος Κ20, στα Γιάννενα, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, τόνισε:

«Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για την απόφαση της WA να μην αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο.

Η αθλήτρια ήταν από την πρώτη στιγμή διαθέσιμη για να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την τόσο δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΣΚΑΝ δεν επέλεξε να στείλει κλιμάκιο δειγματοληπτών στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, ενώ όλες οι προσπάθειες που κάναμε, σε συνεργασία με τον κύριο Στάθη Κουκέα συντονιστή επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΚΑΝ, αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ για να πραγματοποιηθεί έλεγχος την ίδια ημέρα, με κλιμάκιο δειγματοληπτών είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Πάτρα, για τεχνικούς λόγους – και χωρίς ευθύνη του ΣΕΓΑΣ– , δεν απέδωσαν.
Έτσι, η αθλήτρια ταξίδεψε την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε έλεγχο εκεί, εντός 24 ωρών από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η WA θα ενημερωθεί άμεσα για τα πραγματικά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι τόσο η αθλήτρια όσο και η Ομοσπονδία δεν μπορούσαν ν να κάνουν κάτι περισσότερο και ελπίζω ότι το θέμα θα επανεξεταστεί».

«Το ΕΣΚΑΝ εκφράζει τη λύπη του για τη δυσμενή εξέλιξη, καθώς τέτοιες επιδόσεις και εθνικές επιτυχίες μας αφορούν όλους και στο μέτρο της ευθύνης του καθενός, άπαντες οφείλουν να δρουν για το όφελος του ελληνικού αθλητισμού με απόλυτη υπευθυνότητα. Δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό της αθλήτριας μας για την αναγνώριση της Παγκόσμιας επίδοσής της», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ανώτατης ελληνικής αρχής καταπολέμησης ντόπινγκ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ