Αμερικανικό πλοίο στην Ελλάδα: Καταπλέει το γιγαντιαίο Hershel “Woody” William [pics]

Μοιραστείτε το:

Σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, και με τον Ταγίπ Ερντογάν να ρίχνει «λάδι στη φωτιά», ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, προανήγγειλε την άφιξη στη χώρα μας του γιγαντιαίου πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού USS Hershel “Woody” Williams. Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά την κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Πρόκειται για υπερσύγχρονο ελικοπτεροφόρο, το οποίο μπήκε στον στόλο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού μόλις τον περασμένο Μάρτιο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Νάπολη της Ιταλίας, πραγματοποιώντας τον παρθενικό του πλου, ως μέλος του 6ου στόλου.

«Θα τα πούμε σύντομα στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του 6ου αμερικανικού στόλου το USS Hershel “Woody” Williams είναι πλοίο μήκους 230 μέτρων, διαθέτει κατάστρωμα 4.830 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερις βάσεις απογείωσης. Το πλήρωμά το αποτελείται από άνδρες του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, πεζοναύτες και από πολιτικό προσωπικό. Σύμφωνα με ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του 6ου στόλου στο Twitter, το πλοίο θα υποστηρίξει δραστηριότητες και ασκήσεις σε Αφρική και Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι μία φρεγάτα, ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Κρήτη, είναι η έμπρακτη γαλλική στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι Γάλλοι εμφανίστηκαν στην περιοχή τα ξημερώματα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020, και ήδη από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9, κι έγινε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις.

Στην κοινή άσκηση των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και τη Φρεγάτα FS «LA FAYETTE». Στο ελικοπτεροφόρο-πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων επέβαινε και σημαντικός αριθμός γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη των ασκήσεων με την κοινή ναυτική άσκηση, Ελλάδα και Γαλλία έστειλαν ηχηρότατο μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις κινήσεις του Oruc Reis. Ο Γάλλος πρόεδρος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προανήγγειλε την προσωρινή ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. (Διαβάστε αναλυτικά).

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ