Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Έκλεισε η πόλη τα μεσάνυχτα λόγω lockdown – Φόβοι μην γεμίσουν οι πλατείες [pics]

Μοιραστείτε το:

Λίγο πριν τις 12 άρχισαν να αδειάζουν τα μαγαζιά εστίασης στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Σύμφωνα μάλιστα με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), επιχειρήσεις και εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις επισιτισμού είχαν βγει εκτός των αναστολών τον Ιούλιο. Η κυβερνητική απόφαση επηρεάζει 1.000 επιχειρήσεις καφέ – μπαρ, που κατά κύριο λόγο δούλευαν με ποτό το βράδυ με συνέπεια να δέχονται ένα ακόμη πλήγμα στον ήδη πενιχρό τζίρο τους.

Συνολικά στον νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν 6.000 επιχειρήσεις εστίασης καφέ μπαρ με την πλειονότητα αυτών, περί τις 4.000, να  είναι εστιατόρια αλλα και καφέ, take away και καφενεία. Η κατάσταση μοιάζει εξοντωτική για τον κλάδο της εστίασης με τους τζίρους να είναι ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και την περιοχή μειωμένοι κατά 50 έως 80%. Όπως λένε εκπρόσωποι του χώρου «η εστίαση είναι αυτή που μπαίνει πρώτη στο στόχαστρο των κυβερνητικών αποφάσεων». Για κάποιους εκπροσώπους του κλάδου η απόφαση ήταν άδικη καθώς όπως λένε «η πλειοψηφία των καταστηματαρχών τήρησε πιστά της οδηγίες που τους δόθηκαν». Ηδη εκφράζονται ανησυχίες ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση της κυβέρνησης καθώς από τους ελεγχόμενους χώρους που κλείνουν τα μεσάνυχτα πολλοί νέοι θα καταλήξουν στις πλατείες όπου οι συναθροίσεις είναι ανεξέλεγκτες

thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown thessaloniki-lockdown

Μπουζούκια από το απόγευμα λόγω κορονοϊού – Την αρχή κάνει ο Βέρτης

Σε ισχύ τίθενται τα μέτρα από σήμερα για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα 11 Αυγούστου και έως τις 23 Αυγούστου. Έτσι κάποια βραδινά μαγαζιά που βλέπουν την νυχτερινή ζωή να σβήνει πήραν μια αρκετά ανατρεπτική απόφαση και απλά μεταφέρουν την διασκέδαση λίγες ώρες νωρίτερα…

Έτσι το μαγαζί που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης στην Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί από το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, ώστε και να ικανοποιήσει το κοινό του αλλά και να τηρήσει τα μέτρα που έχον επιβληθεί λόγω του κορονοϊού.  Το νυκτερινό κέντρο όπου θα εμφανίζεται ο αγαπημένος καλλιτέχνης προχώρησε σε αλλαγή του ωραρίου του θα λειτουργεί πλέον από τις 8 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, ώστε και να ικανοποιήσει το κοινό του αλλά και να τηρήσει τα μέτρα που έχον επιβληθεί.

Άλλωστε και στο μαγαζί όπου τραγουδάει ο γνωστός τραγουδιστής στην Αθήνα, τα μέτρα που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού είχαν τηρηθεί αυστηρά.

Όπως γνωστοποίησε το «Όραμα» στην Θεσσαλονίκη, όσοι έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους ενημερώνονται ότι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο στις 19.30, καθώς μισή ώρα αργότερα αρχίζει το πρόγραμμα. Όσοι επιθυμούν να κάνουν νέες κρατήσεις λαμβάνουν ενημέρωση για τις αλλαγές, σύμφωνα με τις οποίες, ο Νίκος Βέρτης θα ανεβαίνει στην πίστα στις 21.30.

Οι εμφανίσεις του Νίκου Βέρτη στο «Όραμα» άρχισαν στις 7 Αυγούστου και είναι προγραμματισμένες για κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με αντικείμενο την πανδημία στο Μαξίμου, από τις 11 μέχρι τις 23/8 απαγορεύεται η  λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ