Κορονοϊός θύματα: Κατέληξε 88χρονη στο ΑΧΕΠΑ – Στους 216 οι νεκροί στη χώρα μας

Μοιραστείτε το:

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας . Ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 216. Τελευταίο θύμα του κορονοϊού είναι μία γυναίκα 88 ετών, που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ. Η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Πρόκειται για τη δεύτερη νεκρή σήμερα, καθώς το πρωί κατέληξε άλλη μία γυναίκα 82 ετών, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δύο διασωληνωμένοι γιατροί στη Λάρισα

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται διασωληνωμένη μια 27χρονη γιατρός, καθώς και το ότι σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Η 27χρονη γιατρός ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και είναι ένα από τα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Εκτός από την 27χρονη με κορονοϊό νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα από την παρέα της 27χρονης που παραθέριζαν όλοι μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός η κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Μετά από σχετική εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι επτά ηλικιωμένοι, δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 80 έως 92 ετών, από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στο τμήμα νοσηλείας για COVID-19 ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Να σημειωθεί ότι τα τεστ ξεκίνησαν αφότου εργαζόμενη στον οίκο βρέθηκε θετική στη νόσο.

Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται περισσότεροι από 100 ηλικιωμένοι οι οποίοι υποβάλλονται σε τεστ και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν κι άλλα θετικά τεστ.

Στο «κόκκινο» η Αττική με νέο άλμα των κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» έχει εκτοξευτεί η ανησυχία των επιστημόνων για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς την Τρίτη 11 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 196 νέες περιπτώσεις, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 82 και 42 κρούσματα αντιστοίχως. Οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται και το δυσάρεστο είναι ότι πρόκειται να συμπολίτες μας πιο νεαρούς σε ηλικία απ’ ότι είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες και χωρίς μάλιστα υποκείμενα νοσήματα.

«Είναι ανησυχητικά τα σημάδια. Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Αττική σε μια μέρα και είναι μεγάλος ο αριθμός των διασωληνωμένων. Πολλοί δεν είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Όλα αυτά είναι σημάδια ανησυχητικά. Ελπίζω τα μέτρα να αποδώσουν και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Λόγω της εποχής υπάρχει τεράστια κινητικότητα του ελληνικού πληθυσμού και υπάρχει διασπορά. Φαίνεται ότι υπάρχει έξαρση της επιδημίας», τόνισε ο καθηγητής της λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νικόλαος Σύψας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Νέα μέτρα κορονοϊός: Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων [vids]

Δημόπουλος: Χρειάζεται αυστηρή εφαρμογή των μέτρων

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τρίτης. Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση και θέλει χρόνο, όπως επισημαίνει, για να αντιστραφεί η κατάσταση. «Χρειάζονται 7 με 14 ημέρες για την επίδραση των μέτρων. Από την άλλη είναι εμφανές ότι έχουμε έξαρση με συνεχή τριψήφια νούμερα, ανοίγουν μονάδες, ενώ έχουν διπλασιαστεί οι αριθμοί των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη στην αναπνοή».

Επομένως σημείωσε πως είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για fake news. Είναι μια πραγματικότητα που είναι μπροστά μας και γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε και πως μπορούμε να περιορίσουμε την έξαρση ενώ όσοι δεν το αποδέχονται έχουν και ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως οι αρμόδιοι φορείς παίρνουν μέτρα τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξήγησε μάλιστα και την σημαντικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν. «Χρειάζεται συνειδητοποίηση και εφαρμογή των μέτρων απ’ όλους μας. Ιδιαίτερα από τους υπευθύνους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδαση. Δυστυχώς, δεν πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια, να βρουν κάποια τρικ να ξεφύγουν προσχηματικά δεδομένου ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την προστασία όλων μας. Δεν είναι τιμωρητικά μέτρα. Το να αποφασισθεί σε μία μέρα ένα καθολικό lockdown δεν θα απέδιδε, θα προκαλούσε μεγαλύτερες αντιδράσεις ενώ τα μέτρα αυτά δίνουν και ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους μας. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος παγκοσμίως.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ