Καστελόριζο: Ελληνικό ελικόπτερο παρενοχλήθηκε από τρία τουρκικά [pics]

Μοιραστείτε το:

Ελληνικό ελικόπτερο που μετέφερ προμήθειες παρενοχλήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, από τρία τουρκικά στο Καστελόριζο. Το ελληνικό ελικόπτερο αναχώρησε από το Καστελόριζο με προορισμό τη Ρόδο.Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, οι επιχειρήσεις των Τούρκων στοχεύουν στην ψυχολογία των Ελλήνων, ενώ οι ίδιες πηγές διέψευσαν τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονταν ότι ανοιχτά της Ρόδου έπεσαν πυροβολισμοί από ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα των τραυματισμό Τούρκων.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, δημοσίευσε φωτογραφίες των τουρκικών ελικοπτέρων, πάνω από το Κας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο, σύμφωνα με το protothema.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis που συνοδεύεται από σχεδόν τον μισό τουρκικό στόλο βρίσκεται από περίπου τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας στο νοτιοανατολικό ακρό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για το οποίο η Τουρκία το πρωί της ίδιας μέρας εξέδωσε NAVTEX προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας. Η περιοχή που πλέει το Oruc Reis και τα συνοδευτικά του πλοία, όπως το «Αταμάν» και το «Τσένγκιζ Χαν», είναι διεθνή ύδατα άνωθεν περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία θα εκδώσει Navtex για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε νέες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου μέχρι τα τέλη Αυγούστου και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του θα εκδώσει νέες Navtex για επιχειρήσεις κοντά στα δυτικά σύνορα της ηπειρωτικής Τουρκίας και θα συνεχίσει “κάθε είδους επιχειρήσεις, σεισμογραφικές και γεωτρήσεις” στην περιοχή. «Μέχρι το τέλος, θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε ακόμη ότι οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν. «Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει κακές προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί που θέλουν να δουν μια χώρα με κακές προθέσεις πρέπει να κοιτάξουν προς την Ελλάδα», συνέχισε στο ίδιο προκλητικό μοτίβο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ