Ναύπλιο κορονοϊός: «Λουκέτο» στο γήπεδο του Παναυπλιακού – Βρέθηκε θετικό κρούσμα

Μοιραστείτε το:

Μέλος της ομάδας του Παναυπλιακού βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό κι έτσι ο Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης μέχρι να γίνουν οι σχετικές απολυμάνσεις. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου που μεταφέρουν τα τοπικά Μέσα, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τηρώντας με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού ενημερώνουν ότι:

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου θα παραμείνει κλειστό αύριο Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 για τη διενέργεια απολυμάνσεων σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους του σταδίου. Επίσης όλοι οι υπάλληλοι του Δημοτικού Οργανισμού οι οποίοι εργάζονται στο Δ. Α. Κ. Ν. θα υποβληθούν σε τεστ τη Δευτέρα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Σχετικά με τη επαναλειτουργία του Δημοτικού Σταδίου θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

Τα κρούσματα σήμερα (9/8)

Σήμερα, Κυριακή 9/8 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων)

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ