Εύβοια πλημμύρες: Επτά οι νεκροί από την κακοκαιρία – Αγνοείται ένας πολίτης [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Ακόμη ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής, 09.08.2020, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Οπως αναφέρει πρόκειται για τον 42χρονο σύζυγο της 38χρονης, η οποία η οποία βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της στην Αμφιθέα Εύβοιας. Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει.

Αγνοούμενος παραμένει ακόμα ένας άνδρας στην περιοχή Μπούρτζι ενώ νωρίτερα εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια γυναίκα που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μαζί με τον προαναφερθέντα.

Με βάση τα όσα αναφέρει νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα.

Εύβοια πλημμύρες: Εντοπίστηκε νεκρή μία γυναίκα – Έξι οι νεκροί της <a href='https://www.flash.gr/tag/kakokairia' title='ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ'>κακοκαιρίας</a>, δύο οι αγνοούμενοι [vid]”></p>
<h2>Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής</h2>
<p>«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.</p>
<p>Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά <strong>97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων</strong> τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:</p>
<p>το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.</p>
<p><img decoding=

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά
δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και
δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν τα Πολιτικά, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε Λήλαντα, Βασιλικό, Ψαχνά.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις του Νομού Ευβοίας λόγω της καλοκαιρινής θεομηνίας που έπληξε το νησί.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν από Κύμη, Αλιβέρι και τις πέριξ περιοχές να κατευθυνθούν προς Αθήνα, αντί του πορθμείου της Ερέτριας, συμβουλεύονται να επιλεγουν το πορθμείο των Νέων Στύρων.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής λόγω της κακοκαιρίας οι οδικές μετακινήσεις από το νότιο προς το κεντρικό τμήμα της Εύβοιας, διεξάγονται με δυσκολία.

Το πορθμείο της Ερέτριας που συνδέει την Εύβοια με την Αττική από το σημείο του Ωρωπού, απο νωρίς το μεσημέρι κατακλύστηκε από πολίτες που ήθελαν να επιβιβαστούν στα ferry boats για να φτάσουν στην Αθήνα. Ωστόσο πολύωρες είναι οι καθυστερησεις μέχρι και αυτή την ώρα, για όσους θέλουν να επιβιβαστούν στα ferries.

Εναλλακτικά λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ. σε κομβικά σημεία της περιοχής ενημερώνει τους οδηγούς ότι μπορούν να κατευθύνονται και προς το πορθμείο των Νέων Στύρων προκειμένου να φτάσουν δια θαλάσσης στην Αττική.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ