Εύβοια πλημμύρες: Δραματική η κατάσταση – Ένα βρέφος και δύο ηλικιωμένοι νεκροί – Πληροφορίες και για τέταρτο νεκρό στο Μπούρτζι- Επί τόπου ο Χαρδαλιάς [vids]

Μοιραστείτε το:

Εύβοια πλημμύρες: Τα τελευταία λεπτά γίνεται λόγος και για τέταρτο νεκρό, έναν 39χρονο στην περιοχή Μπούρτζι. Οι πληροφορίες μένουν να επιβεβαιωθούν. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ψαχνά, Πολιτικά και Λευκαντί. Όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες, ο 86χρονος και η 85χρονη εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και τους εντόπισαν αναίσθητους. Το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε με τους γονείς του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, Γ. Ψαθα πρόκειται για οικογένεια που έκανε διακοπές στην περιοχή. Στο Μπούρτζι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ολονύχτια μάχη έδωσαν σωστικά συνεργεία στην παραλία των Πολιτικών για να απεγκλωβίσουν κόσμο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις εννέα το πρωί της Κυριακής είχαν γίνει από περιοχές της κεντρικής Εύβοιας τουλάχιστον 150 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. Άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ταράτσες, αυτοκίνητα και στέγες σπιτιών. Τριάντα άτομα απεγκλωβίστηκαν από κατασκήνωση.

Βίντεο που φέρνει στο φως το Star Κεντρικής Ελλάδας, δείχνει ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας να πραγματοποιεί δραματική διάσωση ενός άνδρα που είχε εγκλωβιστεί στην ταράτσα του σπιτιού του.

floods2

Υπερχείλισε ποταμός

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Διακοπή της κυκλοφορίας προς τα Ψαχνά

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Ψαχνών. Η καταρρακτώδης βροχή, που πέφτει από το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και υπάρχουν πολλές αναφορές για εγκλωβισμένους και δεκάδες εκκλήσεις για βοήθεια. Πριν από λίγο η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων προς Ψαχνά, αφού εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους οδηγούς και επιπλέον πρέπει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι για την κίνηση οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Συναγερμός στην πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και η Αστυνομία βρίσκονται υπ’ ατμόν, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών για απεγκλωβισμό. Αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά σημεία των περιοχών. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Άρη Ραβανό και Νικήτα Κορωνάκη μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μεταφέροντας τις εξελίξεις στο θέμα.

«Η βροχόπτωση έχει υποχωρήσει και η στάθμη του νερού αρχίζει να κατεβαίνει. Ακόμα τα πράγματα είναι σοβαρά. Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να βγαίνουμε από τους κλειστούς χώρους που βρισκόμαστε. Έχουμε εγκλωβισμένους ανθρώπους. Δεν έχουμε σήμα για σοβαρό κίνδυνο. Πλησιάζουμε στα κρίσιμα σημεία, και ειδικά στο Μπούρτζι υπάρχει ειδική ομάδα με λέμβο. Αν το επιτρέψει ο καιρός θα σηκωθεί και ελικόπτερο για διασώσεις. Τα χωματουργικά τα δικά μας είναι ήδη εκεί. Ήδη έχουν γίνει πολλές διασώσεις», σημείωσε ο κ. Σπανός. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική στο 199 και με την Πολιτική Προστασία στο 2221020000.

Με πληροφορίες από Star Κεντρικής Ελλάδας

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ