Έκρηξη στη Βηρυτό: Παραιτήθηκε η υπουργός Ενημέρωσης – Ζήτησε συγγνώμη από τον λαό

Μοιραστείτε το:

Έκρηξη στη Βηρυτό:  Σήμερα Κυριακή, την παραίτησή της υπέβαλλε η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ, ζητώντας συγγνώμη από τον λιβανικό λαό. “Μετά την τεράστια καταστροφή στη Βηρυτό, ανακοινώνω την παραίτηση μου από την κυβέρνηση” δήλωσε. “Ζητώ συγνώμη από τους Λιβανέζους, τις προσδοκίες των οποίων αποτύχαμε να πραγματώσουμε, καθώς αλλαγές δεν έγιναν και, μετά την τρομακτική καταστροφή στη Βηρυτό, παραιτούμαι από την κυβέρνηση”  δήλωσε.

Η παραίτηση έρχεται στον απόηχο τεράστιων διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, με τον κόσμο να απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για ανικανότητα και διαφθορά. Οι διαδηλωτές “πολιόρκησαν” τέσσερα υπουργεία και την Ένωση Τραπεζών. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονταν κατά της κυβέρνησης, ένα ενδεικτικό ήταν το “Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε“. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει τραυματιστεί στις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στο κέντρο της Βηρυτού αυξήθηκε σε 238, όπως έγινε γνωστό από τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου. “Διαδηλώσεις στη Βηρυτό: «Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου (#LebaneseRedCross) μετέφερε 63 ανθρώπους σε κοντινά νοσοκομεία και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε 175 ανθρώπους επιτόπου”, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός σε ένα tweet.

Σήμερα, ο χριστιανός καθολικός Μαρωνίτης πατριάρχης, Μπεσάρα Μπούτρος Αλ-Ράι κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να παραιτηθεί, καθώς δε μπορεί “να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά”. Τόνισε πως η έκρηξη ήταν ένα “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” και πρόσθεσε: “Δεν είναι αρκετό να παραιτηθεί ένας υπουργός ή ένας βουλευτής” δήλωσε ο Αλ Ράι, στο κυριακάτικο κήρυγμα. “Είναι απαραίτητο, σε ένδειξη ευαισθησίας για τον λαό του Λιβάνου και σε ένδειξη ευθύνης, να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση, γιατί είναι ανίκανη να οδηγήσει την χώρα στο μέλλον” πρόσθεσε.

Oι εκκλήσεις για πολιτική αλλαγή στην χώρα και για πρόωρες εκλογές, ακούγονται από τον Οκτώβριο, από ένα κίνημα διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού καθεστώτος, που χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο βαθύτατα. Ο θρησκευτικός ηγέτης, ένωσε την φωνή του με πολιτικούς ηγέτες και διεθνείς οργανισμούς, ζητώντας την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για το πολύνεκρο δυστύχημα. Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν, απέρριψε αυτές τις εκκλήσεις τονίζοντας πως μία διεθνής έρευνα θα συσκότιζε την αλήθεια.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ