NBA MVP 2020: Και επίσημα υποψήφιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Διεκδικεί κι άλλο βραβείο [pics]

Μοιραστείτε το:

Επίσημη μορφή πήρε η κούρσα για τον φετινό MVP της κανονικής περιόδου στο NBA, καθώς τα τρία φαβορί είναι και οι φιναλίστ, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη διάκριση που κέρδισε πέρυσι για πρώτη φορά στην καριέρα του και απέναντί του θα είναι οι Τζέιμς Χάρντεν και Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Έλληνας σταρ θέλει στο τέλος της χρονιάς να κατακτήσει το τρόπαιο του πολυτιμότερου παίκτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, ωστόσο ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς θα ανταγωνιστεί τους Χάρντεν και ΛεΜπρόν.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τους τρεις παίκτες που θα παλέψουν για το πολυπόθητο βραβείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια που γίνονται αυτό το διάστημα στην φούσκα του Ορλάντο δεν θα επηρεάσουν τον νικητή. Μάλιστα, η διοργάνωση έχει αποφασίσει για τον τίτλο να ληφθούν τα πεπραγμένα των παικτών μέχρι την 11η Μαρτίου, οπότε και η σεζόν διακόπηκε προσωρινά λόγω του κορονοϊού.

Τι έκαναν οι τρεις τους – Τα στατιστικά 

Μέχρι και την διακοπή ο Αντετοκούνμπο είχε απολογισμό 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ. Από την άλλη, ο μεγάλος ανταγωνιστής, Τζέιμς Χάρντεν είχε 34,3 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 7,5 ασίστ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 25,3 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10,3 ασίστ.

Υποψήφιος και για αμυντικός της χρονιάς

Ωστόσο, ο «Greek Freak» δεν θα διεκδικήσει μόνο τον τίτλο του MVP. Ο περσινός πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, είναι υποψήφιος και για Καλύτερος Αμυντικός της φετινής χρονιάς. Εκεί θα δώσει μάχη με Αντονι Ντέιβις και Ρούντι Γκομπέρ.

Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ διεκδικεί και τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, κόντρα στους Άντονι Ντέιβις και Ρούντι Γκομπέρ.

Οι υποψήφιοι για Rookie της χρονιάς 

Για την κατηγορία του Rookie της χρονιάς, υποψήφιοι είναι οι Τζα Μοράντ, Κέντρικ Ναν, αλλά και ο Ζάιον Γουίλιαμσον, παρά το γεγονός ότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν και μέχρι σήμερα αγωνίζεται με περιορισμό στον χρόνο συμμετοχής.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ