Κορονοϊός κόσμος: Χωρίς έλεος χτυπά ο ιός ΗΠΑ και Βραζιλία – Νεκρό 7χρονο αγοράκι

Μοιραστείτε το:

Για ένα ακόμη 24ωρο ΗΠΑ και Βραζιλία μετρούν τους νεκρούς τους από τον κορονοϊό καθώς η πανδημία σαρώνει τις δύο χώρες. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες άλλους 1.318 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας  να φθάνει πλέον τους 161.097 στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Παράλληλα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 59.955 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 4,96 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

ΗΠΑ- κορωνοϊός: Ξεπέρασαν το όριο των 2.000 θανάτων - arthro.gr

Νεκρός 7χρονος από κορονοϊό

Ένας επτάχρονος, χωρίς κανένα γνωστό υποκείμενο νόσημα, έγινε το μικρότερο σε ηλικία θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, στην πολιτεία Τζόρτζια, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ χθες Παρασκευή. «Κάθε θάνατος εξαιτίας της COVID-19 που ανακοινώνουμε είναι τραγικός, αλλά το να χάνεται κάποιος τόσο μικρός σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε η Νάνσι Νάινταμ, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών στην Τζόρτζια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

«Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, αλλά αυτή είναι μια ασθένεια που οι πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, απαιτείται να παίρνουν σοβαρά», πρόσθεσε η Νάινταμ. Τη Δευτέρα, μαθητής της δευτέρας τάξης του δημοτικού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 την πρώτη ημέρα του σχολείου στην κομητεία Τσέροκι, γεγονός που ανάγκασε την διεύθυνση υγείας να στείλει τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του παιδιού στο σπίτι, όπου συστάθηκε να παραμείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες.

ΗΠΑ: Εφιαλτική πρόβλεψη! "Σε 4 μήνες θα έχουμε 300.000 νεκρούς από κορονοϊό"

Μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών  κατέγραψε εξάλλου μία περίπτωση σε καλοκαιρινή κατασκήνωση στην Τζόρτζια όπου 200 παιδιά διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το CBS News. Κατά τα δεδομένα των CDC, τουλάχιστον 45 παιδιά κάτω των 14 ετών έχουν πεθάνει εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ ως εδώ.

Βραζιλία: 1079 νεκροί σε μια ημέρα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε άλλους 1.079 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 50.230 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, έχει φθάσει ως εδώ τους 99.572 νεκρούς επί συνόλου 2.962.442 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, τα οποία αρκετοί βραζιλιάνοι ειδικοί θεωρούν πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Βραζιλία: Ο κορωνοϊός οδηγεί σε κατάρρευση το σύστημα υγείας του Σάο Πάολο

Παρότι η χώρα πλέον οδεύει πλέον να ξεπεράσει το όριο των εκατό χιλιάδων θανάτων, ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου αποκρούει τις επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού και δηλώνει πως έχει «ήσυχη συνείδηση», ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίζει κυβερνήτες πολιτειών που τάσσονται υπέρ της επιβολής, ή της επαναφοράς, περιοριστικών μέτρων «δικτάτορες».

«Έχουμε ήσυχη τη συνείδηση. Με τα μέσα που διαθέταμε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να σωθούν ζωές», διαβεβαίωνε προχθές Πέμπτη ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους.

Κορωνοϊός: Η Βραζιλία ξεπέρασε σε κρούσματα την Ιταλία | LiFO

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ