Γιουβέντους – Λιόν 2-1

Μοιραστείτε το:

Αν οποιοσδήποτε περίμενε κανείς από τη «Μεγάλη Κυρία» να μεταμορφωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα, διαφοροποιώντας την κακή εικόνα που είχε στο πρωτάθλημα, τότε μάλλον δεν είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Το καλό για τη Λιόν είναι ότι είχε ίδια εικόνα της τραγικής Γιούβε του Μαουρίτσιο Σάρι και απόλυτα δίκαια πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους «8» του Champions League, κλείνοντας εισιτήρια για Πορτογαλία όπου θα γίνει το Final 8.

Μπορεί οι Γάλλοι να ηττήθηκαν 2-1 από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, αλλά με όπλο τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο ματς, έριξε στο καναβάτσο τους «μπιανκονέρι» που πλέον αναζητούν ευθύνες του φετινού φιάσκου στη διοργάνωση και πιθανότατα νέο προπονητή, καθώς ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι προ της εξόδου.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (4-3-3): Σέζνι – Κουαδράδο (70’ Ντανίλο), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο – Πιάνιτς (60’ Ράμσεϊ), Ραμπιό, Μπεντανκούρ – Κ. Ρονάλντο, Ιγουαΐν, Μπερναρντέσκι (70’ Ντιμπάλα, 84’ Ολιβιέρι)

ΛΙΟΝ (3-1-4-2): Λόπες – Ντεναγέρ (61’ Αντερσεν), Μαρσέλο, Μαρσάλ – Γκιμαράες – Ντιμπουά, Κακερέ, Αουάρ (90’+1’ Μέντες), Κορνέ – Ντεπάι (67’ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67’ Αντελαΐντ)

«Δώρο» στον Ολυμπιακό 

Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν ένα σπουδαίο δώρο από τα ματς της φάσης των «16» και η Λιόν ήταν αυτή που τελικά του το έκανε. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που η γαλλική ομάδα απέκλεισε τη Γιουβέντους το βράδυ της Παρασκευής, με την υποσημείωση ότι δεν θα κατακτήσει τη διοργάνωση, στέλνει τον Ολυμπιακό δυο ματς μακριά από τους ομίλους του επόμενου Champions League!

Κοινώς, οι Πειραιώτες γλιτώνουν το μονό ματς της Γ’ προκριματικής φάσης και ξεκινούν τη σεζόν τους δυο βδομάδες αργότερα, με τα διπλά ματς των play-off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από το μονοπάτι των πρωταθλητών. Ακόμη όμως και στο ενδεχόμενο που αποκλειστούν εκεί, τότε βρίσκονται αυτομάτως στους ομίλους του Europa League. Από τις 7 Αυγούστου λοιπόν, η Λιόν… φρόντισε να εξασφαλίσει την παρουσία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020/21 τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη!

Σημειώνεται ότι η κλήρωση των play-off είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτέμβρη και τα ματς θα διεξαχθούν στις 22 και 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ