Ομηρία Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους στη Χάβρη [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Χάβρη, στη βόρεια Γαλλία, όπου σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας. Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Χάβρη, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τη Λεωφόρο Στρασβούργου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest France και άλλα γαλλικά ΜΜΕ, ένας ένοπλος κρατάει πολλούς μέσα σε μια τράπεζα.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, ο δράστης της ομηρίας έχει δώσει ένα χαρτί στο οποίο περιγράφει τα αιτήματά του, τα οποία είναι «να απελευθερωθούν οι άδικα φυλακισμένοι νέοι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ» και να επιτραπεί πρόσβαση στο τέμενος Αλ Ακσά, που βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε όλους τους Παλαιστινίους κάτω των 40 ετών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι ο δράστης είναι 34 ετών, που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί. Οπλοφορεί και πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ έχει καταδικαστεί για αντίσταση κατά της αρχής, κλοπές και οπλοφορία. Ο 34χρονος κρατάει τρεις ομήρους, αφού αρχικά άφησε ελεύθερους δύο από τους έξι που κρατούσε. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο τρίτος διέφυγε ή αν τον απελευθέρωσε και αυτόν. Γύρω από την τράπεζα έχουν αναπτυχθεί άνδρες της ειδικής μονάδας Raid της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμα στελέχη του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλωνΟ άνδρας που κρατά ομήρους σε μια τράπεζα στη Χάβρη πιστεύεται ότι έχει ισλαμιστικούς δεσμούς. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Το ένα από αυτά τα στελέχη είπε ότι ο 34χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και βρισκόταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση υπόπτων. «Τον ταυτοποιήσαμε. Είναι στη λίστα επιτήρησης. Γνωρίζουμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα», είπε ο Ιβ Λεφέμπρ, ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SGP, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο ένοπλος στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και θέλει να καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη. Ο 34χρονος κρατάει τρεις ομήρους, αφού αρχικά άφησε ελεύθερους δύο από τους έξι που κρατούσε. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο τρίτος διέφυγε ή αν τον απελευθέρωσε και αυτόν. Η Χάβρη είναι μια πόλη 170.000 κατοίκων και απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού. Ο δήμαρχός της είναι ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρώην πρωθυπουργός που παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις αρχές Ιουλίου.

Αξιωματούχος της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο ένοπλος δρα μόνος του και παραμένει ταμπουρωμένος στην τράπεζα από τις 16:45 τοπική ώρα (17:45 ώρα Ελλάδας). «Δεν υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος στο AFP.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ