Μισέλ Ομπάμα: Περνάω μια μορφή ελαφράς κατάθλιψης

Μοιραστείτε το:

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 πως πάσχει από «ελαφρά κατάθλιψη» εξαιτίας της καραντίνας για την πανδημία Covid-19 και τις μάχες για φυλετική δικαιοσύνη στη χώρα της, αλλά και εξαιτίας της «υποκρισίας» της διοίκησης Τραμπ. Η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τελευταίο κατά σειρά επεισόδιο των podcast της, που προβλήθηκε στο Spotify.

«Ξυπνάω μέσα στη νύχτα, διότι κάτι με ανησυχεί ή γιατί αισθάνομαι ένα βάρος», εξήγησε η ίδια. «Προσπάθησα να κάνω αθλήματα, όμως υπήρξαν περίοδοι κατά τη διάρκεια αυτής της καραντίνας που απλά δεν είχα την ψυχική δύναμη». Η 56χρονη Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε, επίσης, ότι «είχε τα συναισθηματικά πάνω και κάτω της που όλος ο κόσμος νιώθει». Στιγμές «κατά τις οποίες δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου». «Δεν είναι μια εποχή κατά την οποία ανθίζουμε πνευματικά», συμπλήρωσε. «Γνωρίζω ότι περνάω μια μορφή ελαφράς κατάθλιψης».

«Όχι μονάχα λόγω της καραντίνας, αλλά επίσης λόγω των φυλετικών μαχών. Και το να βλέπει κανείς αυτή τη διοίκηση, την υποκρισία της, μέρα με την ημέρα, είναι αποκαρδιωτικό», είπε χαρακτηριστικά. Οι ΗΠΑ υπήρξαν τους τελευταίους μήνες θέατρο πρωτόγνωρων αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, τις οποίες προκάλεσε ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου από έναν λευκό αστυνομικό.

Επιπλέον, η πρώην Πρώτη Κυρία είπε στο podcast της ότι είναι «εξαντλητικό» να «ξυπνάς και να βλέπεις μια ακόμη νέα ιστορία για έναν μαύρο… που δέχθηκε απάνθρωπη συμπεριφορά, τραυματίστηκε ή κατηγορήθηκε εσφαλμένα για κάποιον». «Και αυτό οδηγεί σε ένα βάρος που δεν έχω αισθανθεί καμία στιγμή στη ζωή μου». «Βρισκόμαστε σε μια μοναδική στιγμή της ιστορίας μας». «Διανύουμε κάτι που κανείς δεν το έχει ζήσει στη ζωή του», πρόσθεσε η ίδια.

Η Μισέλ Λαβόν Ρόμπινσον Ομπάμα, όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964. Είναι Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας, ενώ είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που διετέλεσε πρώτη κυρία, από το 2009 έως το 2017. Μεγαλωμένη στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, κάνοντας τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Σίντλεϋ Όστιν, όπου και γνώρισε τον Μπάρακ Ομπάμα. Ακολούθως εργάστηκε στο προσωπικό του Δημάρχου του Σικάγου, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, αλλά και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008, η Μισέλ βοήθησε τον σύζυγό της στην προεκλογική του εκστρατεία. Η Μισέλ και ο Μπάρακ Ομπάμα έχουν δύο κόρες. Η Μισέλ έχει γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες, ενώ είναι συνήγορος για θέματα φτώχειας, διατροφολογίας, σωματικής άθλησης και υγιεινής διατροφής.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ