Βηρυτός: Συλλυπητήρια Αλέξη Τσίπρα και αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου [vid]

Μοιραστείτε το:

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με τις εκρήξεις στη Βηρυτό, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τονίζει: «Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας στο λαό του Λιβάνου».

Ανατινάχθηκαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου – 100 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες

Ξεπερνούν τους 100 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των εκρήξεων, γνωστοποίησε η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στον Λίβανο. «Ως εδώ, έχουν τραυματιστεί πάνω από 4.000 άνθρωποι και πάνω από 100 σκοτώθηκαν. Οι ομάδες μας συνεχίζουν τις έρευνές τους και της επιχειρήσεις διάσωσης στις ζώνες που περιβάλλουν» το λιμάνι της πρωτεύουσας της χώρας, διευκρίνισε η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας.

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Τζορτζ Κατάνεχ δήλωσε τηλεφωνικά σε λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια και ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς. Ο Κατάνεχ πρόσθεσε μιλώντας στο LBCI ότι η οργάνωση συντονίζεται με το υπουργείο Υγείας για να αποφασιστεί σε ποια νεκροτομεία θα πρέπει να μεταφέρονται οι άνθρωποι ανασύρονται νεκροί και πού θα διακομίζονται οι τραυματίες, διότι τα νοσοκομεία δυσκολεύονται πολύ να αντεπεξέλθουν μπροστά στην πλημμύρα τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης», στηλίτευσε ο Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα, που όμως χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή βομβών. «Δεν θα αναπαυθούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει» για την πολύνεκρη καταστροφή, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Πληροφορίες για νεκρή Ελληνίδα και δύο τραυματίες

Την πληροφορία πως δύο άτομα με ελληνική καταγωγή βρίσκονται ανάμεσα στους χιλιάδες τραυματίες από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και μία Ελληνίδα νεκρή από τις εκρήξεις. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Τζορτζ Ιντ, που ζει και εργάζεται στη Βηρυτό δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», πως δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της περιοχής. Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ νωρίτερα διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στη Βηρυτό, Παναγιώτη Ανδριώτη, νεκρή είναι και η Λιβανέζα σύζυγος ενός Έλληνα υπηκόου, η οποία σκοτώθηκε από την έκρηξη μέσα στο σπίτι της.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ