Γεννημάτα: Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη η χαλάρωση του Ιουλίου

Μοιραστείτε το:

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. στην κατεύθυνση να κλιµακώσει τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση, μετά την κριτική που άσκησε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, συνεχίζει με την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η χαλάρωση των πολιτών μέσα στον Ιούλιο έφερε αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα μας, και η έκκλησή του να δείξουν «φιλότιμο, το οποίο χαρακτήρισε «εθνικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού», προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Και τον κάλεσε να εφαρμόσει «ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας» στη μάχη κατά της πανδημίας, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών.

EUROKINISSI

Η κριτική της προέδρου

«Οι Έλληνες, κύριε Μητσοτάκη, επέδειξαν και φιλότιμο και ευθύνη, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας. Η χαλάρωση του Ιουλίου ήταν αποκλειστικά δίκη σας ευθύνη», τόνισε επισημαίνοντας ότι «καλλιεργήσατε τον εφησυχασμό, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, ανοίξατε τα πάντα χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας, και με τις αντιφατικές αποφάσεις σας δημιουργήσατε σύγχυση. Οι υπουργοί και τα στελέχη σας έδωσαν επανειλημμένα το κακό παράδειγμα. Έτσι πλήξατε και την αξιοπιστία σας».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε επίσης ότι τώρα, που «η απειλή είναι προ των πυλών, οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε».  «Έστω και τώρα εφαρμόστε επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας, με λογική και συνέπεια, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών», τόνισε διότι μόνο έτσι «θα λειτουργήσει όπως και στην αρχή το φιλότιμο των πολιτών και θα ενεργοποιηθεί και πάλι η στάση της ατομικής ευθύνης».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης για τον Covid-19, μεταξύ των άλλων είπε ότι «πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ