Ανασχηματισμός LIVE: Ορκίζονται τα νέα μέλη της κυβέρνησης [vid]

Μοιραστείτε το:

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και χωρίς χειραψίες πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, σε μια σύντομη διαδικασία, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για τους Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, τον Νίκο Παπαθανάση, που αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος τον Παναγιώτη Τσακλόγου υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, την κ. Ζωής Ράπτη, υφυπουργό Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας και τον Νικόλαο Ταγαρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι μόνοι που δεν φορούσαν μάσκες ήταν οι ιερείς ενώ ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγου ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Μετά την ορκωμοσία, οι υπουργοί υπέγραψαν το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, απολυμαίνοντας τα χέρια τους, πριν παραλάβουν την πένα για τις υπογραφές.

Το «παρών» στην διαδικασία έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης, προκειμένου να συγχαρεί τον κ. Παπαθανάση, με τον οποίο έχει άριστη συνεργασία στο υπουργείο.

Συμβολικό δώρο του πρωθυπουργού οι μάσκες

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει ένα ιδιαίτερο δώρο στους νέους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς του κυβερνητικού σχήματος ενόψει της ορκωμοσίας τους. Πρόκειται για μία σκουρόχρωμη μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού με το εθνόσημo, όπως εκείνη που φορούσε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στην πρόσφατη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εικόνες από την προσέλευση των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ορκιστούν:

Ζωή Ράπτη

Νικόλαος Ταγαράς

Πάνος Τσακλόγλου

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ