Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Κρούσμα σε εφορία – Έκλεισε η Α’ ΔΟΥ [vid]

Μοιραστείτε το:

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα, Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η Α΄ ΔΟΥ στη Θεσσαλονίκη μετά από θετικό κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο. Θα γίνει απολύμανση των χώρων, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα λειτουργήσει αύριο, Τετάρτη 5 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ασθενής εργάστηκε κανονικά στην εφορία την περασμένη Παρασκευή 31 Ιουλίου. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως νόσησε ενημερώθηκαν οι συνάδελφοί της και ήδη τέσσερις έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ.

Ανησυχία για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Σε υγειονομική βόμβα μετατράπηκε γάμος στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μέχρι στιγμής. Ο γάμος έγινε το Σάββατο, 25 Ιουλίου και τα πρώτα άτομα παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη 28 Ιουλίου. Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον ιό και την Πέμπτη μια ομάδα καλεσμένων πήγε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για να υποβληθεί στο ειδικό τεστ.

Αρχικά από τα 12 άτομα που ελέγχθησαν, τα 10 ήταν θετικά και όσο περνάει η ώρα τα κρούσματα αυξάνονται (21 έως τώρα), μεταξύ των οποίων ο γαμπρός, η νύφη, η μητέρα του γαμπρού, ο dj. Στο γάμο οι καλεσμένοι ήταν 100-150 άτομα, όταν όμως η τελετή που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους, ολοκληρώθηκε, 40 άτομα μπήκαν στο ναό ώστε το ζευγάρι να βαφτίσει το παιδί του. Το γλέντι που έγινε σε κτήμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε προγραμματιστεί σε ανοιχτό χώρο, λόγω δυνατής βροχής οι καλεσμένοι μπήκαν σε εσωτερικό για να προφυλαχθούν.

Γέννησε η 39χρονη που είχε βρεθεί θετική στη νόσο – Αρνητικό το βρέφος

Γέννησε τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Αυγούστου, στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, η 39χρονη από τη Βέροια που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Το βρέφος, ένα κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών, υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό και αναμένεται το δεύτερο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών της Α’ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Η 39χρονη νοσηλεύεται σε καλή κλινική κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» και η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωση της, συγχαίρει το ιατρικό, μαιευτικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β’ Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α’ Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ