Χαλκιδική: Ξύλο σε παραλία για την ανέλκυση μιας βάρκας [vid]

Μοιραστείτε το:

Στα χέρια ήρθαν λουόμενοι με έναν ιδιοκτήτη βάρκας το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία της Φούρκας στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο ιδιοκτήτης της βάρκας, μαζί με τον πατέρα του, αφού προσέγγισε την ακτή με το σκάφος μετά από ερασιτεχνική αλιεία, ζήτησε από τους λουόμενους να φύγουν από το σημείο και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα τους οχήματα διότι εμπόδιζαν την ανέλκυση της βάρκας.

Μια παρέα λουόμενων ωστόσο αντέδρασε καθώς το σημείο είναι ακτή και δεν υπάρχει γλίστρα γεγονός που δεν επιτρέπει την ανέλκυση σκαφών.

Το γεγονός αυτό φέρεται να οδήγησε τον νεαρό ιδιοκτήτη του σκάφους να επιτεθεί φραστικά στους λουόμενους και μάλιστα χειροδίκησε, σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες, σε βάρος μιας νεαρής λουόμενης που ήταν μεταξύ των ατόμων που αντέδρασαν.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια και τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους, αφού το ανέλκυσε κανονικά, στη συνέχεια έφυγε πριν την έλευση της αστυνομίας που κλήθηκε στο σημείο, ενώ η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε με ΙΧ ελλείψει διαθέσιμου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

Περίοικοι αναφέρουν ότι η ανέλκυση σκαφών, κατά βάση αλιευτικών, γίνεται συχνά από ντόπιους στην περιοχή χωρίς να υπάρχει παρέμβαση του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό:

Η εκκίνηση/ επιστροφή του σκάφους σου, με χρήση κινητήρα, επιτρέπεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α)από / προς τις εγκαταστάσεις ελλιμενισμού σου (λιμένες, μαρίνες, καταφύγια).

β)από / προς κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες), που έχουν κατασκευασθεί για την ανέλκυση και καθέλκυσή του σκάφους, εφόσον σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων εκατέρωθεν της πορείας σου δεν υπάρχουν λουόμενοι ή κινούνται εντός οριοθετημένου διαύλου, ο οποίος εκτείνεται σε απόσταση εκατό (100) μέτρων στη συνέχεια της γλίστρας προς την ανοικτή θάλασσα.

γ)από / προς τον αιγιαλό, εκτός των λουτρικών εγκαταστάσεων, εφόσον:

(αα)πλέεις εντός οριοθετημένου διαύλου, πλάτους δέκα (10) μέτρων.

(ββ)σε απόσταση εκατό (100) μέτρων εκατέρωθεν της πορείας σου δεν υπάρχουν λουόμενοι πλέεις με ταχύτητα μέχρι τρεις (03) κόμβους, ή σε περίπτωση που υπάρχουν λουόμενοι πλέεις με ασφαλή ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τον ένα (01) κόμβο, τηρώντας πορεία από / προς την ανοικτή θάλασσα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ