Ανασχηματισμός: Τα ονόματα και οι αλλαγές στις 12.00 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Μοιραστείτε το:

Συνδεδεμένη με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Πισσαρίδη φαίνεται ότι θα είναι η αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος καθώς οι όποιες παρεμβάσεις θα εξυπηρετούν την κυβερνητική στόχευση για την απορρόφηση και αξιοποίηση των ευρω-κονδυλίων 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις  τόνισε ότι οι όποιες κινήσεις δεν συνιστούν ανασχηματισμό αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου.

Παρά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί το περασμένο διάστημα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τον χρόνο και τα πρόσωπα του ανασχηματισμού -και με ευθύνη κυβερνητικών αξιωματούχων (Γεραπετρίτη)- η κυβέρνηση τώρα επιλέγει να υποβαθμίσει τον ανασχηματισμό προκειμένου να μην «τραυματίσει» το κεντρικό κυβερνητικό αφήγημα ότι οι περισσότεροι τομείς (Περιβάλλον, Παιδεία, Υγεία, Ψηφιακή Πολιτική, Επενδύσεις, Δημόσια Τάξη) είναι καλοκουρδισμένοι και αποδοτικοί.

Ήδη, χθες το βράδυ – όπως αναφέρουν δημοσιεύματα – ο πρωθυπουργός ξεκίνησε κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια αλλά και με αυτά που θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Διαβάστε: Ανασχηματισμός σε αρμοδιότητες που καίνε πιο πολύ από τα ονόματα

Βέβαιη θεωρείται η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη από υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής σε αναπληρωτή υπουργό ο ο οποίος θα αναλάβει να διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Εξάλλου στις νέες επιλογές θα επιχειρηθεί να είναι εμφανής και η ενίσχυση της παρουσίας γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στις εσωκομματικές αντιθέσεις που αναπτύσσονται στο κυβερνών κόμμα καθώς ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πω; ο ανασχηματισμός «είχε προαναγγελθεί πάνω από ένα μήνα πριν, διαψεύστηκε μετά, προαναγγέλθηκε ξανά, προφανώς «κάποιο λάκκο έχει η φάβα», δυσκολίες που έχουν να κάνουν με εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα της ΝΔ. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι και στο νέο υπουργικό σχήμα, με όποιες αλλαγές, μικρές ή μεγάλες γίνουν, θα αποτυπώνεται ο χαρακτήρας αυτής της κυβέρνησης, που είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων. Θα σας θυμίσω ότι από την πρώτη κυβέρνηση είχαμε μιλήσει για τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, οι οποίοι κατέχουν κρίσιμους τομείς σε κρίσιμα υπουργεία, είχαμε μιλήσει για διάφορες, τέτοιου είδους, προσωπικότητες που συμμετέχουν, που δείχνουν τελικά τον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ. Νομίζω ότι περίπου στα ίδια θα κινηθεί και τώρα».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ