Σωτήρης Τσιόδρας: Τι συμβαίνει με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για την πανδημία;

Μοιραστείτε το:

Τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίζει συζήτηση με θέμα «διαφωνίες Τσιόδρα με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση» και αν η κυβέρνηση δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην αναθέρμανση της οικονομίας «θυσιάζοντας» το υγειονομικό κομμάτι.

Τη συζήτηση «φούντωσε» προχθές η εφημερίδα «Καθημερινή» και συγκεκριμένα μέσα από τη στήλη «Θεωρείο», με σημείωμα του Σταύρου Παπαντωνίου:
«Όποιος παρακολουθεί σταθερά τη στήλη θα θυμάται πως εντός της εβδομάδας ασκήσαμε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά να είμαστε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και επαναφορά μέτρων που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.»

EUROKINISSI

«Η κριτική», προσθέτει, «δεν άρεσε καθώς χαρακτηρίστηκε σκληρή έως άδικη. Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείριση της κατάστασης».

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας προσπάθησε να αναχαιτίσει αυτή την εντύπωση γνωρίζοντας ότι η κοινωνία τον καθηγητή Τσιόρδα εμπιστεύεται στο θέμα της πανδημίας και κανέναν άλλον , δε πα να είναι και η κυβέρνηση.

EUROKINISSI

Ερωτηθείς λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ των επιστημόνων, που θα δικαιολογούσε δημοσίευμα περί απόσυρσης από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, είπε: «Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αποφασιστεί αυτή η επί τρεις φορές την εβδομάδα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση».

Μακάρι να είναι έτσι, διότι αν δούμε ξανά τον καθηγητή να μας ενημερώνει για τις εξελίξεις σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάτι δεν έγινε σωστά…

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ