Πρώτη Σερρών: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου – Με ταξί στο νοσοκομείο ο χειριστής [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, λένε έντρομοι οι κάτοικοι, που έγιναν μάρτυρες της πτώσης του αεροπλάνου τύπου Τσέσνα, πάνω σε πρόσοψη σπιτιού στην Πρώτη Σερρών. Σύμφωνα με τους κατοίκους, το αεροπλάνο πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από το χωριό κάνοντας ελιγμούς όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, κατέπεσε. Ο νεαρός, όπως λένε οι κάτοικοι, δεν ήταν η πρώτη φορά που πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε ιδιωτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών και το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν ο γιος της έπεσε εκατό μέτρα μακριά από την εργασία της. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αμφίπολης στο Radio North , ο χειριστής μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο, καθώς το ασθενοφόρο αργούσε να φτάσει στο σημείο. «Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγείας και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός».

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο δήμαρχος περιέγραψε πως «έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα». Ο ίδιος κατήγγειλε ακόμη πως «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν είναι επανδρωμένος πλήρως με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του χωριού Πρώτη Σερρών, κ. Νίκος Μπακάλης περιγράφει στο Πρώτο Θέμα: «Ήμουν σε μια απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που έπεσε το μονοκινητήριο αεροπλάνο και το έβλεπα να κάνει ελιγμούς. Κάποια στιγμή χάθηκε από τα μάτια μου γιατί το έβλεπα πρωί πρωί να πετάει πάνω από το χωριό, έκανε κάποιους ελιγμούς και μετά ακούω έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για το αεροπλάνο. Κάλεσα την πυροσβεστική και ήρθαν κατευθείαν στο σημείο.

Ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου είναι νεαρός , κοντοχωριανός και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Μέχρι να φτάσω στο σημείο ,οι άνθρωποι από τα μαγαζιά είχαν βγει έξω έντρομοι και είχαν βοηθήσει τον νεαρό να βγει από το αεροπλάνο και μάλιστα,είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σοκαρισμένος. Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε ακριβώς στο κέντρο του χωριού. Έπεσε πρώτα πάνω στο κλαδί ενός δέντρου όπου αυτό ανέκοψε την ταχύτητά του και στη συνέχεια κρεμάστηκε με την κοιλιά στο διπλανό μαγαζί. Όλοι φοβήθηκαν, σοκαρίστηκαν αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς», καταλήγει ο κ. Μπακάλης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ