Κορονοϊός γάμοι: Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη για νέο κρούσμα [vids]

Μοιραστείτε το:

Κινητοποίηση προκάλεσε στην Αλεξανδρούπολη θετικό κρούσμα κορονοϊού σε γάμο. Έτσι, μετά τα αντίστοιχα περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, το κρούσμα Covid-19 αφορά γυναίκα που είχε παρευρεθεί σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας και ήρθε για να παραστεί στο γάμο των φίλων της.

Μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, δεν αισθανόταν τόσο καλά και πήγε στο σπίτι της. Η κοπέλα ενημέρωσε κάποιους φίλους της και τόσο το βράδυ της Κυριακής 2 Αυγούστου όσο και σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου το πρωί, πάνω από 20 άτομα πήγαν στο Νοσοκομείο για να δώσουν δείγματα. Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Πάνω από 20 τα κρούσματα σε γάμο στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης

Σε σημαντική εστία διασποράς του κορονοϊού εξελίχθηκε γάμος στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 20 άτομα έχουν βρεθεί θετικά μέχρι στιγμής. Περίπου 100 άτομα έδωσαν δείγμα, καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Μεταξύ αυτών είναι η νύφη και ο πατέρας της, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Στα θετικά κρούσματα περιλαμβάνεται και ο γαμπρός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό και είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, μετά από νοσηλεία μίας ημέρας στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου’. Εκεί λίγο φοβήθηκα.», είπε ο γαμπρός στον ΣΚΑΙ.

Για το γάμο είπε: «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;»Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος.», συμπλήρωσε.

Κρούσματα και σε γάμο στις Σέρρες

Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από το γάμο στη Θεσσαλονίκη, αναστάτωση έχει προκληθεί και στις Σέρρες, όπου πραγματοποιήθηκε γάμος με περίπου 300 άτομα και ήδη έχουν βρεθεί θετικά σε κορονοϊό τρία άτομα. Στα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί είναι ο αδερφός του γαμπρού και δύο ξαδέρφια τους από την Αθήνα.

Ο κόσμος ήταν πολύς είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης κάνοντας γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση. «Έχουμε ζητήσει καραντίνα για τους καλεσμένους», σημείωσε εκτιμώντας πάντως ότι η διασπορά δεν θα είναι μεγάλη δεδομένου ότι το γλέντι έγινε σε εξωτερικό χώρο, μάλλον το κρούσμα μηδέν ήταν το ζευγάρι από την Αθήνα που ήρθε λίγο πριν τον γάμο και έφυγε αμέσως μετά οπότε δεν είχε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αναστασιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εστιάζοντας στα μέτρα πρόληψης που πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε για να φρενάρουμε την εξάπλωση της COVID-19.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ