Κίεβο βόμβα: Άνδρας απειλεί να ανατινάξει τράπεζα μέσα σε εμπορικό κέντρο [vid]

Μοιραστείτε το:

Διαπραγματεύσεις με έναν άνδρα που ισχυρίζεται ότι έχει εκρηκτικό μηχανισμό πάνω του και και βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο του Κιέβου, διενεργεί η ουκρανική αστυνομία. Ο άνδρας, αγνώστων στοιχείων, μπήκε σε μια τράπεζα που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της πόλης και ανακοίνωσε ότι είχε μια βόμβα στο σακίδιό του. Διέταξε έναν υπάλληλο της τράπεζας να καλέσει την αστυνομία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκαράτσενκο.

Η αστυνομία έσπευσε στη σκηνή και άρχισε διαπραγματεύσεις. Οι υπάλληλοι της τράπεζας διέφυγαν αλλά ο διευθυντής τους επέλεξε να παραμείνει στο κτίριο. «Το προσωπικό της τράπεζας έφυγε από το κτίριο, ο προϊστάμενος του τμήματος προσφέρθηκε να παραμείνει. Μια ειδική αστυνομική επιχείρηση με το όνομα Grom (κεραυνός) βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αστυνομία ξεκίνησε συνομιλίες με τον τρομοκράτη, ο οποίος είναι άνω των 35 ετών» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στη σελίδα του στο Facebook. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Εικόνα από το σημείο

Η ανάρτηση του υπουργού

ПОГРОЗА ВИБУХОМ У МІСТІ КИЇВ03 серпня, о 12.00, до поліції зателефонувала представниця АТ «Універсал Банк»…

Gepostet von Антон Геращенко amMontag, 3. August 2020

Ομηρία σε λεωφορείο

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου 2020, είχε σημειωθεί ομηρία στο Λουτσκ, στη δυτική Ουκρανία, με έναν ένοπλο άνδρα να κρατά ομήρους 20 επιβάτες λεωφορείου. «Πυροβολισμοί ακούστηκαν, το λεωφορείο έχει ζημιές» ανέφερε στο Facebook ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντομίρ Ζελένσκι, ενώ έσπευσε να σημειώσει ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να λήξει η ομηρεία χωρίς απώλειες. Ο ένοπλος υποστήριζε ότι είχε τοποθετήσει μια εκρηκτική συσκευή σε δημόσιο χώρο της πόλης, την οποία υποστήριζε ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει εξ αποστάσεως.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο είπε πως ο δράστης κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία για να ενημερώσει για τη λεωφορειοπειρατεία. Τελικά η περιπέτεια των ομήρων είχε αίσιο τέλος. Απελευθερώθηκαν όλοι οι επιβάτες και ο δράστης παραδόθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας λέγεται Maksym Kryvosh, 44 ετών, από τη Ρωσία και είχε προηγουμένως καταδικαστεί και υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία. Απαιτούσε από ανώτερους πολιτικούς να δηλώσουν ότι είναι τρομοκράτες ενώ τοπικά μέσα ανέφεραν ότι φέρεται να δήλωνε οργισμένος με το ουκρανικό σύστημα στα social media.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ