Κυβέρνηση Κοινοτική πόροι: Δεν θα επιτρέψει παρεμποδίσεις στην ταχύτατη απορρόφηση των επιδοτήσεων

Μοιραστείτε το:

Βασικός  στόχο στην παρούσα φάση για την κυβέρνηση είναι η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων και την ανάταξη της ελληνικής οικονοµίας. Η συγκρότηση της επιχειρησιακής οµάδας, όπως την περιέγραψε ανώτερος κυβερνητικός αξιωµατούχος, της 5µελούς Εκτελεστικής Γραµµατείας, έχει καταλήξει σε ένα ευέλικτο σχήµα, το οποίο θα επεξεργάζεται τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, εξειδικεύοντάς τες παράλληλα ανά τοµέα ευθύνης.

Όπως σηµείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αποτυπώνει την πλήρη συνείδηση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίµου για το κατεπείγον των διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν εφεξής.

Το συγκεκριµένο όργανο θα απαρτίζεται από τον υφυπουργό ∆ηµοσιονοµικής Πολιτικής, Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, από τον γενικό γραµµατέα ∆ηµοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ∆ηµήτρη Σκάλκο, τον προϊστάµενο του οικονοµικού γραφείου, Άλεξ Πατέλη, και τον πρόεδρο του Συµβουλίου Οικονοµικών Εµπειρογνωµόνων, Μιχάλη Αργυρού.

Ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραµµα που πρέπει να ακολουθηθεί δεν αφήνει περιθώρια για «ροκάνισμα» του χρόνου. Έως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έως το τέλος Σεπτεµβρίου θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί τουλάχιστον ο πυρήνας του σχεδίου ανάταξης της ελληνικής οικονοµίας, αφού πρώτα θα έχει τεθεί σε διαβούλευση µε τις πολιτικές δυνάµεις και µε τους κοινωνικούς εταίρους. Στόχος είναι έως τις 15 Οκτωβρίου, που είναι και η καταληκτική ηµεροµηνία, να έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα Έθνος, όπως µεταφέρουν στενοί του συνεργάτες, ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως, συνεκτιµωµένων και των διαχρονικών παραδοσιακά φτωχών επιδόσεων της χώρας στην άσκηση της απορρόφησης των ΕΣΠΑ, θα απαιτηθεί ένας πυρετώδης αγώνας δρόµου, προκειµένου η κυβέρνηση να υπερβεί εαυτόν και να µπορεί να αντλεί χρήµατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αρχές του 2021.

Καμία παρεμπόδιση ανεκτή

Οι υψηλόβαθµες κυβερνητικές πηγές προϊδεάζουν πως οι µεταρρυθµίσεις και η διαδικασία εκσυγχρονισµού σε όλα τα επίπεδα,  δεν πρόκειται να ανασταλούν, ούτε να παρεµποδισθούν από «δυνάµεις οπισθοδρόµησης». Πρακτικά αυτή η δηλώση σημαίνει ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνα πολιτικής αντιπαλότητας με τα άλλα κόμματα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ