Καλιφόρνια Πυρκαγιές: 8.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Ορατός από το διάστημα ο καπνός [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Καλιφόρνια Πυρκαγιές: Σχεδόν 8.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά, που ονομάστηκε “Apple Fire“. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους 2.586 σπιτιών – περίπου 7.800 ανθρώπους – να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να απομακρυνθούν. Για την κατάσβεση επιχειρούν πάνω από 370 πυροσβέστες, με την ενίσχυση ελικοπτέρων και αεροσκαφών της πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες πολεμούν την φωτιά σε συνθήκες καύσωνα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ να εκδίδει προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα ζέστης.

Σύμφωνα με τα νεότερα, αναμένεται και άλλες χιλιάδες άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η εκκένωση θα αφορά τις περιοχές κοντά στο Σαν Μπερναντίνο. Το γυμνάσιο Baeumont έχει μετατραπεί σε προσωρινό καταφύγιο για όσους έχουν μείνει άστεγοι. Η πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή στον δρόμο Oak Glen και μαίνεται ανεξέλεγκτη έκτοτε.  Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ο Φερνάντο Χερέρα, δήλωσε πως η ανοιχτή έκταση και η πυκνή βλάστηση, προσέφερε “αρκετή καύσιμη ύλη για την φωτιά, προκειμένου να συνεχίσει να καίει με ένταση”. Ο ίδιος είχε πει πως η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.

“Πολλές αυλές σπιτιών κάηκαν. Οι φλόγες έτρεχαν ανάμεσα σε σπίτια και αυλές, η κατάσταση ήταν σίγουρα πολύ απειλητική. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και σπίτια αλλά φέραμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό δυνάμεων να επιχειρούν στο έδαφος και να προστατεύσουν τις υποδομές, τις ζωές και την περιουσία όλων αυτών των ανθρώπων” πρόσθεσε. Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Στο μεταξύ, ο καπνός της πυρκαγιάς είναι ορατός από χιλιόμετρα μακριά και από δορυφόρους.  Ο δορυφόρος GOES, του National Oceanic and Atmospheric Administration, δείχνει το μέγεθος της φωτιάς.

Με πληροφορίες από LA Times 

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ