Επεισόδιο σε καταμαράν στο λιμάνι της Σύρου: Επιβάτες κατήγγειλαν έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Μοιραστείτε το:

Επεισόδιο σε καταμαράν στο λιμάνι της Σύρου: Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ταχύπλοο WorldChampion προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τους επιβάτες να καταγγέλλουν μη ασφαλείς συνθήκες. Τις καταγγελίες έκαναν επιβάτες σε στελέχη του Λιμενικού, όταν έπιασαν Σύρο. Είπαν πως δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός του πλοίου με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο ήταν χωρίς γάντια. Στη συνέχεια, στο πλοίο που επέβαιναν 772 επιβάτες έφθασε κλιμάκιο του Λιμενικού από το λιμεναρχείο της Σύρου προκειμένου να γίνει έλεγχος. Πράγματι, ο πλοίαρχος είπε πως ο κλιματισμός του πλοίου δεν μπορούσε να δουλέψει σε πλήρη ισχύ. Ωστόσο, το κλιμάκιο του λιμενικού δεν μπορούσε να διεξάγει επιθεώρηση καταμαράν καθώς το πλοίο έφερε ξένη σημαία και συγκεκριμένα σημαία Κύπρου.

Έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα

Το πλοίο έμεινε για αρκετές ώρες στο λιμάνι της Μυκόνου. Η βλάβη στον κλιματισμό του ταχύπλοου αποκαταστάθηκε και μετά από επιθεώρηση κατέπλευσε για τον προορισμό του. Το«WorldChampion» της SeaJets πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο Σαντορίνη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τους επίσημους φορείς, το Λιμενικό κάνει εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό. Χτες διαπιστώθηκαν και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις. Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ