Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Μοιραστείτε το:

Προς των πυλών είναι μία σειρά από νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή το επόμενο διάστημα. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή. Μεταξύ των νομοσχεδίων είναι και το σχέδιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τίτλο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» εκτός ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π., αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης. Αυτό θα γίνει καθώς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το επιβάλλουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης και καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Σύμφωνα με την aftodioikisi το νομοσχέδιο θα αφορά συνολικά σε 1.012 προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών στην αστυνομία. Σημειώνεται πως ήδη έχουν γίνει 258 προσλήψεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, για τις οποίες υπήρχε συζήτηση αν θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ή απλώς με την εποπτεία του, όπως και, τελικώς, αποφασίστηκε.

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας καλύφθηκαν οι παρακάτω ειδικότητες: ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων, ΠΕ Ψυχολόγων, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΠΕ Κοινωνικής Εργασία, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Οδοντιάτρων, ΠΕ Εγκληματολόγων, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Νοσηλευτών και Κοινωνικής Εργασίας), ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Φύλαξης, ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Νοσηλευτικής. Το μεγαλύτερο τμήμα της προκήρυξης αφορά ΔΕ Φύλαξης (103 θέσεις) και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης (98 θέσεις).

Επιπλέον, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου έχει ανακοινώσει ότι έχουν ήδη εγκριθεί 381 προσλήψεις στα υπόλοιπα Σωφρονιστικά Καταστήματα, ενώ θα εγκριθούν άμεσα και ακόμη 373 θέσεις. Πρόκειται για τις θέσεις τις οποίες, μαζί αυτές στο Σωφρονιστικό Κατάστασμα Δράμας, αναφέρεται το νομοσχέδιο που αναμένεται να δοθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή.

Τέλος, σημειώνεται πως πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν με αγωνία την προκήρυξη.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ