Κορονοϊός Βόλος: Σεφ με κορονοϊό σε καφέ μπαρ – Θετικοί στον ιό 4 υπάλληλοι

Μοιραστείτε το:

Έξι κρούσματα στη Μαγνησία ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Βόλο. Τα πέντε κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε καφέ-μπαρ του Βόλου. Συγκεκριμένα, στο καφέ-μπαρ εργάζεται ένας 25χρονος σεφ ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Από το χώρο εργασίας του ελέγχθησαν συνολικά 90 άτομα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων από τα 90 δείγματα τα τέσσερα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Τα 86 άτομα που βρέθηκαν αρνητικά στον ιό θα υποβληθούν ξανά στο τεστ μετά από μία εβδομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν έχουν προβληθεί από κορονοϊό. Ο 25χρονος σεφ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 νέα κρούσματα, ενώ μόλις τα 9 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας και 3 εισαγόμενα από τουρίστες ή από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί, πως 60 από τα 110 κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα και σχετίζονται με το δύο γνωστές εστίες – ο γάμος στη Θεσσαλονίκη και η εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

– 9 κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 3 εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως,
– 19 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– 37 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (10 εκ των οποίων σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους).
– 23 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και σχετίζονται με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, όπου υπήρξαν μαζικά κρούσματα.
– 6 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο
– 3 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 46 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών)».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ