Αχτσιόγλου: Αυταρχική κι αλαζονική η απόφαση Μητσοτάκη για τα αναδρομικά συνταξιούχων

Μοιραστείτε το:

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει:

▪ Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά λέει στους συνταξιούχους ότι ενώ σας οφείλω 4, σας δίνω 1 και τα υπόλοιπα διαγράφονται.

▪ Η κυβέρνηση παραβίασε την απόφαση του ΣτΕ και προέβλεψε μάλιστα όρο μέσα στο νόμο της ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δικαιούνται τίποτα άλλο, ομολογώντας ουσιαστικά ότι γνωρίζει ότι οφείλονται και άλλα ποσά, αλλά τα διαγράφει.

▪ Αν το μαξιλάρι των 37 δις που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σχεδόν άθικτο, τότε η ΝΔ οφείλει να καταβάλει ολόκληρα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

▪ Αν έχει αρχίσει η κυβέρνηση και τρώει σιγά σιγά το μαξιλάρι, χωρίς αυτό να δίνεται για στήριξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τότε υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα.

▪ Υπάρχει μια παράλογη αντίληψη τόσο καιρό από την κυβέρνηση: δεν υποστηρίζω τους μισθούς, την κίνηση στην αγορά, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να κρατήσω χρήματα για μια δύσκολη στιγμή. Μα δεν είναι τώρα η δύσκολη στιγμή.

Σε προηγούμενη δήλωσής η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει:

«Φέτος υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την πλήρη εξόφληση των οφειλών προς τους συνταξιούχους ακριβώς διότι δεν είναι σε ισχύ το σύμφωνο σταθερότητας και άρα το κράτος μπορεί να κάνει δαπάνες τέτοιου ύψους, όπως αυτές των αναδρομικών, που δημοσιονομικά θα ήταν δύσκολο να γίνουν τις επόμενες χρονιές».

Και είχε επισημάνει ότι: «Στο έτερο μεγάλο μέτωπο που αφορά τους συνταξιούχους, τις εκκρεμείς συντάξεις, τα πράγματα εξελίσσονται διαρκώς προς το χειρότερο. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να διπλασιάσει τις εκκρεμείς συντάξεις. Είναι πρόκληση να ακούς αυτή την κυβέρνηση να επιχαίρει για ανύπαρκτα κατορθώματα και την ίδια στιγμή να επιδεινώνει με τέτοια ταχύτητα την κοινωνική πραγματικότητα για το σύνολο των συνταξιούχων και των εργαζομένων της χώρας».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ