Βασίλης Μάγγος: Η ανάρτηση του πατέρα του – «Τιμούμε τους αγώνες του παιδιού μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου τίμησε χθες μαζί με άλλους συγκεντρωμένους στο Βόλο, τη μνήμη του παιδιού του, κάνοντας μία βαθιά συγκινητική δήλωση στην οποία καλεί τους πολίτες σε αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία. «Αυτά είναι η παρακαταθήκη μας», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της 13ης Ιουλίου στο Βόλο. Η μητέρα του τον εντόπισε αναίσθητο στο δωμάτιό του. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ ενώ στο σημείο έφτασε και η αστυνομία. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ως αιτία θανάτου του 26χρονου ακτιβιστή “οξύ πνευμονικό οίδημα”. Ένα μήνα πριν από το θάνατο του είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. Υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει την επίθεση που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης.

Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης.

Επίσης, να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταρχάς με ανέχτηκε και κατά δεύτερον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας θέση ενάντια στη βαναυσότητα του κράτους.

Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ’ το σπίτι…
Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…

2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…
…Όμως… Χαμογέλα, ρε… Τί σου ζητάνε;».

Ξεκινώντας το πολιτικό μνημόσυνο, ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης, στάθηκε έξω από το δικαστικό Μέγαρο, εκεί όπου ο γιος του ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και κράτησε το μπουφάν που φορούσε ο Βασίλης εκείνη τη μέρα. Mε ανάρτησή του εξαπολύει βολές κατά του κοινωνικού πλαισίου που οδήγησε στον ξυλοδαρμό του γιου του, καταγγέλλει την απουσία δημοκρατίας και καλεί σε αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία. «Οι πολίτες να παλέψουν να αντιπαλέψουν την αστυνομική βία».

Η ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου

«Τιμούμε σήμερα πολιτικά τη μνήμη του παιδιού μας Βασίλειου που πέθανε πριν γιάνουν τα 7 πλευρά του, που άνανδροι εδώ μπροστά στο χώρο της δικαιοσύνης του τάσπασαν. Μόνο άνανδροι, δειλοί και ανάξιοι συμπεριφέρονται έτσι σε ανυπεράσπιστους πολίτες.

Τιμούμε τη μνήμη του παιδιού μας Βασίλειου που πέθανε ταλαιπωρημένος σωματικά και με ανοιχτές τις πληγές της ψυχής του. Του παιδιού μας που όταν εγώ τον βρήκα στις 14 Ιουνίου 2020, τότε που τον πέταξαν έξω από το τμήμα, τον είδα να μη μπορεί να σταθεί πουθενά από τους πόνους και τα δάκρυά του έτρεχαν ποτάμι, γύρισε και μου είπε: πατέρα να ξέρεις ότι μέσα στο Τμήμα που συνέχισαν να με χτυπούν πάνω στα χτυπημένα πλευρά μου και να προσπαθούν να με εξευτελίσουν, να ξέρεις ότι δεν έβγαλα ούτε ένα δάκρυ, γιατί δεν ήθελα να το δουν οι φασίστες βασανιστές μου!

Τιμούμε τη μνήμη του παιδιού μας Βασίλειου, ζώντας σε μια πόλη που είναι γεμάτη καυσαέριο και αρρώστιες εξαιτίας της καύσης σκουπιδιών.

Τιμούμε τη μνήμη του παιδιού μας Βασίλειου, ζώντας σε μια χώρα όπου καθημερινά κυριαρχεί η αστυνομική βία.

Οι πολίτες και τα κινήματα οφείλουμε να αντιπαλέψουμε αυτή την αστυνομική βία. Τιμούμε τη μνήμη του παιδιού μας Βασίλειου, ζώντας σε μια χώρα όπου κανένας πολιτικός δεν έχει την ανδρεία να πει: ναι έκανα λάθος, ναι είπα ψέματα, ναι έσφαλα, αναλαμβάνω την ευθύνη και παραιτούμαι.

Ζούμε σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει δημοκρατία.

Τιμούμε τους αγώνες του παιδιού μας, Βασίλειου, για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Αυτά είναι η παρακαταθήκη μας».

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*